AB'den FETÖ itirafı!

AB'den FETÖ itirafı!
AB Genel Kurulu'nda konuşan Johannes Hahn, FETÖ elebaşı Gülen'in büyük bir tehdit olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Strazburg’da devam eden Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında Türkiye’deki durum değerlendirildi.

AB'NİN 15 TEMMUZ TAVRI

Genel Kurul’a Türkiye ziyareti ve temasları hakkında bilgi veren Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB’nin 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisi ve kurumlarını savunmak ve seçilmiş yönetimini desteklemek için harekete geçtiğini ifade etti. Mogherini, "AB olarak açık ve samimi bir mesaj verdik, o gece Moğolistan’daydık ve kişisel olarak hemen müdahale ettim ve demokratik kurumlarını savunmak için harekete geçtim" diye konuştu.

"AB OLARAK GÜLEN'İN NASIL BÜYÜK BİR TEHDİT OLDUĞUNU ANLAYAMADIK"

Türkiye konulu oturumda üyelerin konuşmasından sonra söz alan AP Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, şunları kaydetti:

"Geçmişinde birçok askeri darbe yaşayan Türkiye, bu sefer darbeyi önlemeyi bildi. Ziyaretimde birçok kurum, siyasi parti, STK ve basın temsilcisi ile konuşma fırsatım oldu. Türk halkı hala bu şokun içerisinde. Anlayışlı olmamız gerekiyor. AB olarakGülen’in nasıl büyük bir tehdit olduğunu anlayamadık. Hükümetini eleştirsek bile çok bileşenli 80 milyon nüfusun yaşadığı büyük bir ülke Türkiye. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarı için çalışmalıyız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.