Türk askeri Irak sınırında kahramanlık destanı yazıyor

Türk askeri Irak sınırında kahramanlık destanı yazıyor
Irak’a sıfır noktasında bulunan ve uzun yıllardan sonra ilk kez girilen Kaletepe üs bölgesinde, Mehmetçik kahramanlık destanı yazıyor.

PKK’lı teröristlerin Ertüştepe olarak adlandırdığı ve her an sıcak temasın yaşandığı bölgede tespit edilen PKK’lılar ateş altına alınırken, Mehmetçikle birlikte bulunan 2’nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, bölgede teröristlerden temizlenen her santim vatan toprağında, Mehmetçiğin kahramanlık destanının yattığını söyledi.

Türkiye-Irak sınırında stratejik öneme sahip Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki Kaletepe, Dağbaşı Tepe, Senitepe, Baski ve Hantepe üs bölgelerinde terörle mücadele veren Mehmetçik, kahramanlık destanı yazıyor. 14 gün önce Yüksekova 3’üncü Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel’in emir komutasında 2 tugay ve 3 Jandarma Özel Harekat (JÖH) taburuyla bölgeye giren güvenlik güçleri, PKK’lılar tarafıdan mühimmat deposu ve sığınak olarak kullanılan bölgeleri ele geçirerek Türk Bayrağı dikti. Günlerce yoğun çatışmaların sürdüğü bölgede silahlı Bayraktar İHA’lar destek verirken, tepenin kuşatılması için JÖH’ler ve komandolar halatlarla sızma yaparak teröristleri etkisiz hale getirdi.

KALETEPE’DE SICAK DAKİKALAR

Operasyonların başladığı günden beri bölgeden ayrılmayan Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, PKK’lı teröristlerin 7 kez sızma girişiminde bulunduğu Kaletepe’yi ve Dağbaşı Tepeyi kaybetmenin paniğini yaşadığını belirterek, sık sık sıcak temas sağlandığını söyledi. Askerlerle birlikte 45 dakikalık bir intikalle Kaletepe’ye çıkan Tuğgeneral Ersay, anlık istihbaratla tespit edilen noktalara yapılacak atışların emrini de kendisi veriyor. Bir grup teröristin tespit edilmesinin ardından sıcak dakikaların yaşandığı bölgede bir grup PKK’lı, İHA ve ağır silahlarla ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

SON TEKNOLOJİYLE GÖZETLEME

Üs bölgelerinde son teknoloji ile gözetleme yapan Mehmetçik, zaman zaman drone ile PKK’lı teröristlerin bulunabileceği noktalardan görüntü alıyor. Teröristlerin Türkiye’ye sızmalarında sıkça kullandığı ve örgüt için stratejik öneme sahip Ertüştepe diye adlandırılan Kaletepe’nin kontrolünün sağlanmasıyla, örgütün belinin kırıldığını belirten askeri yetkililer, mücadelenin aralıksız süreceğini ifade etti.

200 METRE UZUNLUĞUNDA TÜNEL KAZIP ODALAR YAPMIŞLAR

PKK’lı teröristler Kaletepe’de adeta dağı hiltilerle oyarak 200 metre uzunluğunda bir tünel ve 3 çıkışı bulunan odalar yapmış. Odalarda örgütün sözde sorumluları eylem kararlarını alırken, binlerce mühimmat ağır silah ve yaşam malzemesi de Mehmetçik tarafından mağaralarda ele geçirildi.

ŞEHİTLERİN ANISINA BAYRAK DİKİLİP SAYGI NÖBETİ TUTULUYOR

14 gün önce çıkan çatışmalarda 11 şehidin verildiği ve 188 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede şehit kanıyla alınan her santim toprağın kendileri için kutsal olduğunu belirten güvenlik güçleri, göğüs göğüse çatışan Mehmetçiğin şehit düştüğü noktaya Türk Bayrağı dikip, bölgeye Bayraktepe adını vererek gece gündüz saygı nöbeti tutuyor.

ÇUKURCA HALKINDAN DUA İSTEYİP TEŞEKKÜR ETTİ

Terörle mücadelede Çukurca halkının kendilerine büyük destek verdiğini belirten Mehmetçik, tek isteklerinin dua olduğunu söyledi. Geçici köy korucularının da Mehmetçikle birlikte operasyonlarda etkili olduğunu ifade eden Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersay, talep ettikleri her malzemenin vatandaşlar tarafından fazlasıyla kendilerine temin edildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.