FETÖ'nün avukatlığını kabul etmiyor

FETÖ'nün avukatlığını kabul etmiyor
FETÖ ana davasında, Ankara Barosu'nun görevlendirdiği avukat Alihan Uncu, istifa dilekçesi verdi.

Avukat Uncu, 10 Ağustos akşamı bir grup meslektaşıyla bir barda sohbet ediyordu. Konu, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiydi. Bu esnada Uncu’nun telefonu çaldı. Arayan Ankara Barosu CMK servisi robot sistemiydi. Sistem sesli olarak “Avukat Alihan Uncu ileri tarihli görevlendirme. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi. Kabul ediyorsanız ‘1’e, etmiyorsanız ‘0’a basın” diye mesaj bıraktı.

1'E BASTIM, FETÖ'NÜN AVUKATI OLDUM

Baro’nun CMK servisinde yapılan görevlendirmeler bu şekilde olduğu için Avukat Uncu ‘1’ tuşuna basarak görevlendirmeyi kabul etti. Avukat Uncu, telefonu kapattıktan sonra Ankara Barosu CMK servisinden yazılı bir mesaj geldi. Mesajda, Uncu’nun FETÖ ana davasındaGülen’in avukatı olarak görevlendirildiği yazıyordu.

"BENİ MAĞDUR ETTİ" DEDİ, İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

Avukat Uncu’nun ilk tepkisi elindeki telefonu masaya fırlatmak oldu. Uncu, ertesi gün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne giderek, dosyayı inceledi. Örgütün eylemlerinden çok sayıda müvekkilin ve vatandaş olarak da kendisinin mağdur olduğunu tespit etti. Avukat Uncu, Ankara Barosu’na başvurarak, Gülen’in avukatlığı görevinden istifasının kabul edilmesini talep etti. Avukat Uncu başvuruda, “Tarafımca görülebilecek savunmalık görevleri arasında tarafımı da hedef almış olan ve tüm çevreme zarar vermiş bulunan bir örgütlenmenin lideri konumundaki bir şahsın savunulması bulunulmamaktadır. Tarafımca görevlendirmeye konu şahsın yönettiği örgüt tarafından zarara uğramış kimselerin vekilliği de yürütülmekte olup iş bu durum Avukatlık Kanunu 38/b maddesi ile düzenlenmiş ve görevi red zorunluluğu dahil edilmiştir” dedi.

FETULLAH GÜLEN'İN AVUKATI OLMAYACAĞIM

Hürriyet’e konuşan avukat Uncu, “Fetullah Gülen’in avukatlık görevini sürdürmeyeceğim. Baro’nun kararına itiraz edeceğim” dedi. Avukat Uncu, Ankara Barosu’nun ‘görevlendirme sistemini değiştirdiğini belirterek, “Artık Baro CMK Servisi görevlendirmelerde, sanık isimlerini söylüyor. Avukatlar ona göre görevi kabul edip etmeyeceğine karar veriyor. Mücadelemi sürdüreceğim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.