Kat Piri'den Türkiye itirafı

Kat Piri'den Türkiye itirafı
AP Türkiye Raportörü Kati Piri, 15 Temmuz sürecinde hata yaptıklarını söyledi.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, bölücü terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz'daki askeridarbe girişiminden sonra Avrupa'nın tavrına ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 TEMMUZ İTİRAFI

Habertürk gazetesinden Kübra Par'a konuşan Piri, Türk halkına karşı hata yaptıklarını, yaşananların insanlar üzerinde büyük bir travma yarattığının farkına varamadıklarını söyledi.

Kat Piri röportajından bir kısım;

Avrupa’nın darbe girişimini kınamakta geç kalması burada hayal kırıklığı yarattı. Bu eleştiriler konusunda ne diyeceksiniz?

"Brüksel’de bu darbe girişiminden dolayı mutlu olan tek bir kişiye dahi rastlamadım, fakat ilk 24 saat içinde hayatını kaybeden insanlardan, Meclis’in bombalanmasından bahsetmeyip hükümetin tepkilerine tepki gösterdik. Sadece on binlerce insanın yargılanmadan görevden alınmasını eleştirdik. Türk halkına karşı hata yaptık.

ERDOĞAN'I SEVENLER DE SEVMEYENLER DE BİRLEŞTİ

Bu girişimin, darbelerle ilgili üzücü hatıraları olan insanların üzerinde yarattığı büyük travmanın farkına varamadık. 240 kişinin ölümü, parlamentonun bombalanması ve demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı’na yönelik suikast girişiminde bulunulması insanları derinden etkiledi. Erdoğan’ı sevenler de sevmeyenler de darbe gecesi birleşmişti. Bu o gece yeterince iyi anlayamadığımız bir gerçeklikti. Türk halkıyla empati yapmayarak hata yaptık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum