TSK:201 PKK'lı etkisiz hale getirildi

TSK:201 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Hakkari Çukurca'da 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Yüksekova'daki 1. Komando Tugayı ve 2. Hudut Tugayı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri,hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile sürdürülen operasyonda devam ediyor.

 'Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin' operasyonunda şuana kadar 201 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 
 
Çukurca Uzundere  Dağbaşı tepeye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı gruba yönelik saat 04:10-04:15 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlendi. Yapılan hava harekatında ilk tespitlere göre en az 2 terörist etkisiz hale getirilirken hava harekatı karşısında dağılmış ve yaralı teröristleri de bölgeden uzaklaştırdıkları öğrenildi. Sızma girişiminde bulunan gruba eş zamanlı olarak ZMA'lar ile de ateş açıldı. Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin' Operasyonu'nda şu ana kadar 201 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 
 
Ayrıca, Çukurca Aslan tepe istikametinden de 6-7 kişilik PKK'lı grubun yaklaşırken fark edilip ateş altına alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.