Şemdinli’de öldürülen AK Partili Ahmet Budak toprağa verildi

Şemdinli’de öldürülen AK Partili Ahmet Budak toprağa verildi
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde dün bayram ziyareti dönüşü, oğlunun gözleri önünde PKK’lı teröristler tarafından öldürülen Ak Partili siyasetçi Ahmet Budak, bugün ilçe merkezinde toprağa verildi.

Babasının öldürülmesine tanık olan 12 yaşındaki Samet Budak, ’Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz’ yazılı dövizi taşıdı.

Hakkari’den geçen 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 1’inci sıra milletvekili adayı olan 7 çocuk babası müteahhit Ahmet Budak, Şemdinli İlçesi Beşevler Mahallesi’nde bulunan evinin önünde dün saat 11.30 sıralarında PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden Budak, yakınları tarafından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Hakkari Valiliği tarafından da Altınsu Köyü ile bu köye bağlı bulunan Dereboyu, Meydan ve Elde mezralarında 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar devam ederken, Budak için bugün Şemdinli Ulu Camii’nde tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, eski AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, kurum amirleri, muhtarlar, korucular, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Yapılan törenin ardından Türk Bayrağı’na sarılı Budak’ın tabutu omuzlarda taşınarak ilçe merkezinden geçirilerek Beşevler Mahallesi’nde bulunan Şehir Mezarlığı’na getirildi. Yaklaşık 1 kilometre yürüyen kalabalık, mezarlığa kadar "Kahrolsun PKK" sloganları atıp tekbir getirdi.

2-1473938605.jpg

SAMET'İ KOMUTAN TESELLİ ETTİ

Ahmet Budak’ın cenazesi Şehir Mezarlığı’nda okunun duaların ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine babası gözleri önünde vurulan 12 yaşındaki Samet ile kardeşi Leyla da katıldı. Leyla’nın sürekli ağladığı gözlenirken, 12 yaşındaki Samet ise Kur’an-ı Kerim’deki İbrahim Suresi’nin 47’nci ayeti olan ’Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz’ yazılı dövizi taşıdı ve sürekli tekbir getirdi.

Samet ve Leyla Budak kardeşleri Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ve yakıları teselli etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AHMET BUDAK’IN AĞABEYİNE TAZİYE TELEFONU

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Budak’ın ağabeyi Mehmet Budak’ı telefonla aradı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun telefon görüşmesinde Ahmet Budak’a Allah’tan rahmet, Budak ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dilediği öğrenildi.

1-1473938687.jpg

CHP’Lİ TANRIKULU: AHMET BUDAK CİNAYETİNİ KINIYORUM

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AK Partili siyasetçi Ahmet Budak’ın Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki evinin önünde silahlı saldırıya uğramasını kınayarak, Budak’ın ailesine baş sağlığı diledi. CHP’li Tanrıkulu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, "AKP Hakkari milletvekili adayı Ahmet Budak cinayetini kınıyor, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.