ABD'den şaka gibi bayrak açıklaması!

ABD'den şaka gibi bayrak açıklaması!
Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde PYD'nin ABD bayrağı asılmasıyla ilgili haberleri görmediğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu binaya ABD bayrağı asılmasıyla ilgili haberleri görmediğini ancak "böyle bir şey varsa bunu ortaklarıyla konuşacaklarını" söyledi.

Peter Cook, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında AA muhabirinin  Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PYD militanlarının bulunduğu  yerlere Amerikan bayrağı asılmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Konuyla ilgili haberleri görmediğini belirten Cook, "Ancak daha önce  de ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı  yapacağımızı söylemiştik" diye konuştu. Cook, "Son olayı bilmiyorum ama böyle bir  şey varsa bunu konuşacağız." ifadesini kullandı.
 
Basın toplantısından sonra AA muhabirine konuşan bir başka Pentagon  yetkilisi de "Konuya bakıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Terör örgütü PYD'nin mevzilerinin kontrolündeki Tel Abyad ilçesinin  Mumbatıh bölgesinde 3 noktaya asılan ABD bayrakları, Şanlıurfa'nın Akçakale  ilçesinden de görülüyordu.
 
Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesinde  PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde de çevreye ABD bayrakları  asılmıştı. Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak  kullandığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum