Konyaspor'dan şanssız başlangıç!

Konyaspor'dan şanssız başlangıç!
UEFA Avrupa Ligi'nde Atiker Konyaspor, H Grubu ilk maçında Shakhtar Donetsk'e evinde 1-0 mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında temsilcimiz Atiker Konyaspor ile Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Shakhtar 1-0'lık skorla kazandı.

Maça defansif bir anlayışla başlayan Konyaspor, 3. dakikada Deni Milosevic ile bir gol fırsatı yakaladı ancak bu fırsatı değerlendiremedi. Shakhtar, topa daha fazla hakim olmasına rağmen Konyaspor, bu kez 10. dakikada Ali Çamdalı ile gole yaklaştı ancak top direkten döndü.

Shakhtar'ın büyük baskısına rağmen oyun disiplininden kopmayan ve kontraataklar arayan Konyaspor, rakibine pozisyon vermedi. Shakhtar Donetsk, kanatlardan ortalarla ve ceza sahası dışından şutlarla gol bulmaya çalıştı ancak bu çabalar sonuç getirmedi.

SHAKHTAR'IN GOLÜNDE OFSAYT ŞÜPHESİ...

İlk yarıdaki oyun dengesi, aynı şekilde ikinci yarıda da devam etti. Bunun üzerine Shakhtar'ıda Bernard yerine Taison oyuna girdi. Konyaspor'da ise Bajic yerine Adrian Hora oyuna dahil oldu.

Konyaspor'un oyun anlayışıyla başarılı bir şekilde mücadelesi, 76. dakikada Facundo Ferreyra'nın 'ofsayt kokan' golüyle bozuldu.

Bu golden sonra Konyaspor, daha fazla hücum etti ve tehlikeli ataklar yaptı. Ancak, Konyaspor'un son dakikalardaki baskısı gol getirmeyince ilk maçı kazanan Shakhtar oldu.

Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında Gent'e konuk olacak. Shakhtar ise Ukrayna'da Braga'yı ağırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.