İngiltere'den Türkiye için şok karar!

İngiltere'den Türkiye için şok karar!
Almanya'nın ardından İngiltere de Türkiye'deki konsolosluk hizmetlerinin bugün verilmeyeceğini duyurdu.

 

Almanya'nın ardından İngiltere de Türkiye'deki büyükelçiliğinin güvenlik gerekçesiyle bugün kapalı olacağını açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, kapatma gerekçesiyle ilgili ayrıntılara ise yer vermedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki konsolosluk hizmetlerinin 16 Eylül Cuma günü kapalı olması nedeniyle verilmeyeceğini duyurdu. Bakanlık, kapatma kararını ise güvenlik gerekçesine bağladı. İngiltere bir süredir vatandaşlarına Türkiye'nin sınır bölgelerinde seyahat etmemeleri ve bazı illere de çok gerekmedikçe gitmemelerini tavsiye ediyor.

ALMANYA DÜN DUYURMUŞTU

Dün de Almanya'da yayımlanan Bild gazetesi, 'olası bir saldırı tehdidi nedeniyle' Türkiye'deki büyükelçilik, konsolosluk ve İstanbul'daki Özel Alman Lisesi'nin geçici olarak kapatıldığını duyurmuştu.Gazete, Almanya Dışişleri Bakanlığı'na diplomatik misyonlara Kurban Bayramı tatili sırasında saldırı olabileceğine dair "söylentiler" ulaştığını ve temsilcilikler ile okulun "güvenlik nedeniyle" kapatıldığını yazdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise habere yorum yapmadı ancak Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler ve okulun bayram tatili boyunca kapalı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.