Masum vatandaşı terörist diye dinlediler

Masum vatandaşı terörist diye dinlediler
FETÖ, Selam Tevhid soruşturması kapsamında üst düzey kişileri ‘Terör suçlusu’ gibi göstererek yıllarca dinlediği ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan rapora göre, FETÖ’nün 2010- 2013 yılları arasında, "Terörü önleme amaçlı" dinlemeyi gerekçe göstererek, binlerce kişiyi dinlediği tespit edildi. Soruşturmada, ihanet şebekesinin uydurma terör örgütü, delil ve nedenlerle birçok kişiyi geniş kapsamlı teknik ve fiziki takiple dinlediklerini ortaya çıkardı. Savcılık, FETÖ’nün binlerce kişiye çirkin tuzak kurarak, çeşitli yollarla farklı mezhep ve grup mensubu mağdurların özel hayatlarına ilişkin bilgileri ele geçirdiği belirtildi. 

TELEKULAK AĞINI GENİŞLETMİŞ 

Rapora göre, FETÖ dinlemeye aldığı kişiler üzerinde mezhep ve din gözetmeden (Şii, Sunni ve Caferi) ile (Türk cumhuriyeti-İran) birlikte dinlemeye alındığı ifade edildi. FETÖ’nün dinleme ve izleme hedefinde ise gazeteciler, diplomatlar, siyasetçiler, işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcilileri yer aldı. Dinleme listesinde İran konsolosluğu'ndan Naser Ghafari, Hasan Şabani, gazeteci yazar  Mustafa İslamoğlu, Nurettin Şirin, Hasan Hafızoğlu, Hilal TV Genel Müdürü Hüseyin Avni Yazıcıoğlu, şadamı Yüksel Akgül gibi isimler bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.