FETÖ'cüler böyle kaçmış

FETÖ'cüler böyle kaçmış
15 Temmuz sonrası FETÖ’cülerin ABD’ye gitmek için Afrika ülkesi Zambiya’yı kullandığı öğrenildi.

Türkiye-Zambiya ABD firar hattıEmniyet birimleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan adli soruşturmalar nedeniyle ABD'ye gitmek içi yurt dışına çıkan FETÖ'cülerin Zambiya'yı geçiş ülkesi olarak kullandığını tespit etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kendi birimlerine gönderdiği yazıda, ABD vizesinin kolay alınması nedeniyle cemaat mensuplarının Zambiya'ya gittiklerinin belirlendiğini duyurdu.

Darbe girişimi sonrasında yurt genelinde başlatılan adli soruşturmalar sırasında önemli bilgilere ulaşıldı. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün özellikle sivil ayağını oluşturan yapı içinde yer alan kişilerin yaklalanmamak için yurt dışına kaçtıkları belirlendi.

Dikkat çekmemek için

Yapılan çalışmalar sonrasında, haklarında adli soruşturma başlatılan ya da başlatılma aşamasında olan kişilerin çoğunlukla ABD'ye gittikleri saptandı.

FETÖ soruşturmaları koordine eden Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Başkanlığı, bir süre önce yurt genelindeki birimlerine gönderdiği özel yazıda, Türkiye'den kaçan FETÖ mensuplarının, Ağustos ayı itibarıyla Afrika kıtasındaki Zambiya'yı üs olarak kullanmaya başladıklarını bildirdi.
FETÖ mensuplarının yurt dışına çıkış sırasında "dikkat çekmemek" için ilk aşamada önce Zambiya'ya gittikleri, buradan ABD'ye geçiş yaptıklarının belirlendiği vurgulandı.

835622.jpg

Aynı yolu izlemiş

Emniyet'in yazısında ayrıca, geçmiş dönemde Gülen cemaatinin girişimleri sayesinde yapılanmanın önde gelenlerine ABD'den vize alındığı, bu sayede Zambiya üzerinden ABD'ye geçiş yapmakta bir zorluk çekmedikleri anlatıldı. Yazıda, bu kapsamda FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın'ın da Ağustos ayı içinde Zambiya'dan ABD'ye geçtiği yönünde teyide muhtaç bilgilere ulaşıldığı açıklandı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.