Putin'den ABD'ye tepki

Putin'den ABD'ye tepki
ABD ile Rusya Suriye'de ateşkes anlaşması yaptı ancak ABD detayları gizleyince kriz çıktı ve BM'nin acil oturumu ertelendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin cuma günü yapılması planlanan Suriye konulu acil oturumunun ertelendiği bildirildi.

ABD, ANLAŞMANIN GİZLİ KALMASINI İSTEYİNCE ERTELENDİ

Diplomatların verdiği bilgiye göre, oturum ABD ve Rusya’nın talebi üzerine ertelendi.

Oturumda, ABD ve Rusya temsilcilerinin Güvenlik Konseyi’ne Suriye konusundaki anlaşmanın ayrıntıları hakkında bilgi vermesi planlanıyordu. Ancak verilen bilgiye göre, Washington bu şekilde ABD tarafından desteklenen direnişçileri tehlikeye sokmaktan kaygı duydu. BM nezdindeki ABD temsilcisi, güvenliği tehdit etmeden Güvenlik Konseyi’nin nasıl bilgilendirileceği konusunda uzlaşma sağlanmadığı için oturumun iptal edildiğini belirtti.

PUTİN'DEN ABD'YE TEPKİ: NEDEN GİZLİ TUTUYORUZ?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Washington’a daha şeffaf olma çağrısı yaparak, “Neden bu anlaşmayı gizli tutmamız gerektiğini tam olarak anlayabilmiş değilim” dedi. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, Suriye anlaşması konusunda Moskova’nın üzerine düşeni yaptığını vurguladı.

CENEVRE'DE 9 EYLÜL'DE BİR ARAYA GELMİŞLER VE ATEŞKESİ AÇIKLAMIŞLARDI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye konusunu görüşmek üzere Cenevre’de bir araya gelmiş, uzun süren pazarlığın ardından ateşkes anlaşmasını imzalamış ve kamuoyuna açıklamışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.