Obama'dan Trump'a ağır sözler!

Obama'dan Trump'a ağır sözler!
ABD Başkanı Barack Obama, başkent Washington DC'deki toplantıda Cumhuriyetçi başkan adayı iş adamı Donald Trump'a yüklendi.

ABD Başkanı Barack Obama, Donald Trump'a yüklenirken, "Sivil haklara ve eşitliğe karşı savaşan ve hayatı boyunca işçi kesimini önemsememiş biri." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Obama, Walter E.Washington Kongre Merkezi'nde siyahi Amerikalıların temsilcilerini bir araya getiren ve Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'a "Öncü Ödülü" verilen "Congressional Black Caucus" (CBC) etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasının bir bölümünde Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'a isim vermeden yüklenen Obama, ünlü emlak milyarderinin daha önce kendisiyle ilgili "ABD'de doğmadı" iddiasını son günlerde geri aldığını hatırlatarak, imalı bir şekilde, "Seçimlere 124 gün kala nihayet bu doğum yeri meselesini çözdük." dedi.

Amerikan tarihinin en önemli seçimlerinden birine yaklaşılırken DAEŞ, Kuzey Kore, fakirlik ve iklim değişikliği gibi konuları konuşmak yerine kendi doğum belgesinin gündemde olmasının anlamsız olduğunu kaydeden Obama, Trump'ın konuyla ilgili yaklaşımını eleştirdi.

Obama'dan Trump'a sert sözler

Trump'ın, "Obama döneminin siyahi Amerikalılar için en kötü zamanlar olduğu" şeklindeki iddiasına sert çıkış yapan Obama, siyahilerin tarihinden bazı örnekler verdikten sonra, "Onun ziyaret edeceği bir müzemiz var, belki böylece meseleyi kavrar. Ona bu şekilde öğreteceğiz." şeklinde konuştu.

Obama, Trump'la ilgili olarak, "Sivil haklara ve eşitliğe karşı savaşan ve hayatı boyunca işçi kesimini önemsememiş biri." ifadelerini kullandı.

Seçimlerde kullanılacak her bir oyun çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Obama, 2008 ve 2012 yıllarında oluşturduğu mirası Clinton'ın taşıyabileceği yorumunu yaparak siyahilerin (Clinton için) sandık başına gitmemelerini "mirasına kişisel hakaret" olarak algılayacağını belirtti.

"Obama, büyük bir Amerikalı"

Obama'dan önce sahneye çıkan Clinton da konuşmasında ABD Başkanı'ndan övgüyle bahsederken, "Biz, sizin sadece Amerikalı olduğunuzu değil, aynı zamanda büyük bir Amerikalı olduğunuzu da biliyoruz." şeklinde konuştu.

Kasım ayındaki seçimlerin "golf kursları" veya "doğum belgeleri" ile ilgili olmadığını kaydeden Clinton, "Bu seçim, unutulanlar için kimin savaştığıyla ilgilidir." dedi.

"Obama'nın mirasını, bunu hiç anlamayan ve bizi geriye götürecek bölücü bir vizyon taşıyan birinin ellerine bırakamayız." ifadelerini kullanan Clinton, isim vermeden Cumhuriyetçi rakibini eleştirdi.

Obama, daha önce de Clinton'ı başkanlık yarışında desteklediğini açıkça dile getirmiş ve bazı seçim mitinglerine katılmıştı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimlerine 2 aydan az bir zaman kala Clinton ile Trump arasındaki rekabet tüm hızıyla sürerken anketlerde iki rakibin birbirine oldukça yakın oranlar aldığı görülüyor. Son anketlerde Clinton'ın 2 puanla Trump'ın önünde olduğu gözükse de önemli bazı eyaletlerde Cumhuriyetçi adayın Demokrat rakibine karşı rüzgarı arkasına aldığı yorumları ağırlık kazanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.