ABD silahları Çukurca'da ele geçirildi

ABD silahları Çukurca'da ele geçirildi
ABD'nin Suriye'de IŞİD'le mücadele ediyor diye destekleyerek PYD'ye verdiği ÇNRA silahı güvenlik güçlerinin başarıyla sürdürdüğü Çukurca operasyonunda PKK'lı hainlerin elinde olduğu ortaya çıktı.

Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonlarda Hudut Özel Harekat bölüğünce yapılan arazi taraması sırasında Hantepe ve Seni Tepe'ye yakın bir bölgede ÇNRA (Çok Namlulu Roket Atar) sistemi ele geçirildi.

ÇUKURCA'DA ÖLDÜRÜLEN TOPLAM TERÖRİST SAYISI 209

TSK'dan yapılan açıklamada, 107 mm çapındaki roketatarın menşeinin araştırıldığı belirtildi. Öte yandan Çağlayan Yağlısu bölgesinde tespit edilen 2 terörist tank atışıyla imha edildi. Bu operasyonla, Çukurca'da etkisiz hale getirilen terörist sayısının toplam 209 olduğu öğrenildi.

Şemdinli'de devam eden operasyonlarda ise Soğuksu-Güvenli-Erdemli kuzeyinde teröristlerin bulunduğu bölgeye operasyon düzenlendiği, bulunan yaşam malzemeleri ve patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitratın bulunup imha edildiği öğrenildi. Ayrıca yapılan açıklamada, Şemdinli Tekeli'deki bir üs bölgesinden Kuzey Irak'taki Hakurk kampı kuzeyindeki Chale Tepe bölgesinde görüntüsü alınan iki teröristin yapılan topçu atışı ile etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.