Dışişleri'nden Hindistan açıklaması

Dışişleri'nden Hindistan açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'daki saldırıyla ilgili, 'sorunun BM kararları çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını diliyoruz' dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'a ait Uri Askeri Üssü'ne karşı bugün gerçekleştirilen terör saldırısının üzüntüyle öğrenildiğini bildirerek, "Son dönemde Jammu Keşmir'de artan gerginlikten ve can kayıpları yaşanmasından derin kaygı duyuyor, sorunun diyalogla ve ilgili BM kararları çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını diliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Jammu Keşmir'de meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Jammu Keşmir'de son dönemde artan gerginlikten derin kaygı duyulduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Hindistan'a ait Uri Askeri Üssü'ne karşı bugün gerçekleştirilen terör saldırısında 17 Hint askerinin öldüğü ve 30'unun yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıdan ötürü, Hindistan Hükümeti'nin ve halkının acısını paylaşıyor, hayatlarını kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Son dönemde Jammu Keşmir'de artan gerginlikten ve can kayıpları yaşanmasından derin kaygı duyuyor, sorunun diyalogla ve ilgili BM kararları çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.