New Yorklulara 'tetikte kalın' çağrısı

New Yorklulara 'tetikte kalın' çağrısı
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte bulunan vatandaşlara 'tetikte kalın' çağrısı yaptı.

ABD'nin New York şehrinde en az 29 kişinin yaralandığı patlamanın 'planlı suç eylemi olduğu' ancak herhangi bir uluslararası terör bağlantısının bulunmadığı kaydedildi.

 New York'un Manhattan semtinde 23. Sokak ile 6. ve 7. caddeler arasında kalan bölümde, çöp konteyneri yakınında yaşanan patlama sonucu yaralanan 29 kişiden hastaneye kaldırılan 24'ünün tamamının tahliye edildiği bildirildi.

Olay yerindeki sokak kamera kayıtlarının incelenmesinde, şu ana kadar olayın sorumluları hakkında herhangi bir güvenilir delil bulunamadığı öğrenildi. Olayın meydana geldiği sokak ve çevresi ise insan ve araç trafiğine kapalı tutulmaya devam ediyor.

ABD'nin New York kentinde meydana gelen patlamada yaralanların sayısının 29'a çıktığı bildirildi. New York Polis Teşkilatı (NYPD), Manhattan'ın turistik Chelsea semtinde 23. caddede meydana gelen patlamada yaralananların sayısının 29'a çıktığını, yaralılardan birinin durumun ciddi olduğunu duyurdu.

Patlamanın ardından olay yerine giden New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, gazetecilere yaptığı açıklamada "kasıtlı bir saldırı" olduğunu ancak patlamanın terör bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını söyledi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ve Emniyet Müdürü James O'Neill, New York Emniyet Müdürlüğü binasında düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"Siyasi bir eylem miydi henüz bilmiyoruz." diyen Blasio, halktan soruşturmayı yürüten yetkililer gibi "dikkatli" olmalarını ve şüpheli herhangi bir durumu yetkililere bildirmelerini istedi.

Olayın şiddet içeren "planlı bir suç eylemi" olduğunu ancak tam olarak ne olduğunun ortaya çıkarılması için FBI ile çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Blasio, New Yorklulara bir kaç gün daha "tetikte kalmaları" çağrısında bulundu.

New York Emniyet Müdürü James O'Neill de şu ana kadar hiçbir birey veya grubun olayın sorumluğunu üstlenmediğini ve soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Olay yerine ziyarette bulunan New York Valisi Andrew Cuomo da soruşturmayı yürüten müfettişlerin şimdiye kadar olayın uluslararası terör gruplarıyla herhangi bir bağlantısı olduğuna dair kanıt bulmadığını ve kente yönelik başka önemli bir tehditin olmadığını bildirmişti.

Öte yandan New York Polis Teşkilatından (NYPD) yapılan açıklamada, olayda ikinci bir düdüklü tencere benzeri bir düzenek bulunduğu ve güvenli şekilde ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Patlayıcının Boston Maratonu saldırısında kullanılan düzeneğe benzediği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.