FETÖ murakıbından Ethem Sancak itirafı

FETÖ murakıbından Ethem Sancak itirafı
Ethem Sancak’ın hesaplarını defalarca usulsüzce inceleyen FETÖ’nün gizli niyeti, savcılık soruşturmasıyla ortaya çıktı.

9 murakıbı tutuklayan hakimliğe göre FETÖ, işadamlarını, 17-25 Aralık darbe girişimine zemin ve malzeme oluşturmak için inceledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan’ın yürüttüğü soruşma kapsamında tutuklanan FETÖ üyesi BDDK murakıpları, yaptıkları hukuksuzlukları itiraf etti. 

Murakıplardan Ali Güleç ifadesinde, ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın şirketlerine ait hesaplara girip araştırma yaptığını söyledi. Güleç “Benim yaptığım sorgulama 17-25 Aralık 2015 tarihinden öncedir. Bu tarihten yaklaşık 11 ay önce 4 Şubat 2013’te sadece iki defa yapılmıştır. Yaptığım sorgulama gerçek kişi hesaplarına dahil olmayıp o dönem büyük bir kısmı yabancı ortağa ait olan şirkete ilişkindir” itiraflarında bulundu. Savcılık murakıp Ali Güleç dışında Ethem Sancak’a ait hesapların, 9 farklı murakıp tarafından 484 kez sorgulandığını ortaya çıkartmıştı.

YAPILANLAR SIRALANDI

26 FETÖ murakıbını ‘örgüt yöneticiliği’ suçundan tutuklayan mahkeme kararında, “İşadamlarının banka hesaplarının her hangi adli ya da idari soruşturma olmamasına rağmen incelendiği” vurgulandı. Murakıpların özellikle 2013’ün Haziran ayından başlayarak Ekim, Kasım ve Aralık ayları ile 2014 başlarında işadamları ve şirketlere ilişkin hesapları farklı tarihlerde sorguladıklarının altı çizildi.

17-25 ARALIK’A MALZEME

Kararda, FETÖ’cü murakıpların işadamlarının hesapları üzerinde farklı bankalardan yapılan 5 bin 270 sorgulamanın, özellikle 2013 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yoğunlaştığı, dolayısıyla örgütün 17-25 Aralık darbe girişimine zemin ve malzeme oluşturmaya çalıştığına vurgu yapıldı.

Tutuklama kararında bir murakıbın cep telefonundaki dünya haritası üzerinde, İstanbul ve FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in firari olarak yaşadığı Pensilvanya’nın ‘kırmızı nokta’ ile işaretlendiği de yer aldı. 

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.