New Jersey'de şiddetli patlama!

New Jersey'de şiddetli patlama!
New Jersey'de tren istasyonu yakınında bulunan beş şüpheli düzenekten biri, etkisiz hale getirilmek üzereyken patladı.

Birleşmiş Milletler (BM) zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlananABD'nin New Jersey eyaletinde, bir tren istasyonu yakınında patlama oldu.

Elizabeth Belediye Başkanı Christian Bollwage, patlamanın Federal Soruşturma Bürosu (FBI) çalışanlarının, istasyon yakınında bir çöplükte iki kişi tarafından bulunan çantadaki beş düzenekten birini etkisiz hale getirmeye çalışırken meydana geldiğini duyurdu.

Çantayı bulan kişilerin, içinden çıkan teller ve boru gördükleri ifadesini verdiklerini aktaran Bollwage, patlamanın herhangi bir zarara yol açmadığını ifade etti.

Kentte bazı tren seferleri askıya alınırken, belediye başkanı benzer olayların yaşanma olasılığına karşı halkı uyardı.

ABD'nin New York kentinde cumartesi gecesi meydana gelen şiddetli patlama terör paniğine neden olmuştu. Patlamada 29 kişi yaralanmış, saldırıyla bağlantılı olarak 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayın gerçekleştiği 23. Cadde'yi ve çevresini araç ve yaya trafiğine kapatan New York Polis Teşkilatı (NYPD) ekipleri, caddeyle bağlantılı metro istasyonlarını da hizmet dışı bırakmıştı.

Patlamayı gerçekleştiren saldırganların bir düdüklü tencerenin içine şarapnel parçası doldurmuş, tencerelerde fünye mekanizması için cep telefonları ve Noel ışıkları kabloları kullanmıştı.

New York ve çevresinde, olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.