Esed yardım TIR'larını vurdu: 20 ölü

Esed yardım TIR'larını vurdu: 20 ölü
Halep'e yardım malzemesi götüren 20 TIR, Esad rejimi ve Rusya'ya ait uçaklar tarafından vuruldu.

Suriye'nin Halep kentindeki Kefer Hamra bölgesinde muhalif bölgelere yardım malzemesi götüren 20 TIR, savaş uçakları tarafından vuruldu.

Uluslararası haber ajansları, saldırı sonrası 15 yardım TIR'ın alev aldığını ve en az 20 kişinin öldüğünü de belirtiyor.

Suriye'de ateşkes aracılığıyla kuşatma altındaki Halep'e insani yardım götürmek üzere yola çıkan yardım konvoyunun, Halep'in batısında Suriye veya Rusya savaş uçakları tarafından vurulduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporuna göre, uluslararası bir yardım kuruluşuna ait konvoylar Halep'in batısından rutin yardım teslimatını yaparken savaş uçakları tarafından vuruldu. İlk belirlemelere göre konvoyun Birleşmiş Milletler'e mi yoksa Kızılhaç örgütüne mi ait olduğu henüz bilinmiyor. Her iki örgüt de konvoyun kendilerine ait olup olmadığını araştırıyor.

Ateşkes sona erdiğinden bu yana Halep'e 35 hava saldırısı yapıldığını tespit eden gözlemevi yetkilileri, uçağın Suriye rejimine mi yoksa Rusya'ya mı ait olduğunun tespit edilemediğini söyledi.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları, konvoyların Urm Kübra'da, Kızıl Haç'a ait bir merkezde park halindeyken vurulduklarını, saldırıda merkezdeki birçok kişinin ağır yaralandığını söyledi.

Birleşmiş Milletler de pazartesi günü aynı merkezde 78 bin kişiye yetecek buğday ve sağlık malzemelerinin Urm Kübra'daki merkeze teslim edileceğini duyurmuştu.

Suriye'de Kurban Bayramı vesilesiyle ABD ve Rusya arasında varılan anlaşma gereği yürürlüğe giren ateşkes 9 gün sürdü, 18 Eylül'de sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.