Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD heyetine o ismi de ekledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD heyetine o ismi de ekledi!
Erdoğan, FETÖ’nün ele başı Fetullah Gülen’in yaptıklarını tüm dünya liderlerine anlatmak için tam saha pres uygulayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM zirvesi için gittiği New York’ta, FETÖ’nün ele başı Fetullah Gülen’in yaptıklarını tüm dünya liderlerine anlatmak için tam saha pres uygulayacak. . Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu amaçla son dakikada heyete Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da ekledi.

Erdoğan, 20 Eylül’de “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle” başlığıyla New York’ta gerçekleştirilecek BM Genel Kurulu’nda konuşma yapacak.

Mülteciler konusunda düzenlenecek liderler zirvesine de katılması beklenen Erdoğan, burada Türkiye’nin özellikle Suriye savaşı nedeniyle yaşadığı mülteci deneyimini paylaşarak dünya ülkelerine seslenmesi bekleniyor.

BEKİR BOZDAĞ HEYETTE

Erdoğan’ın ikinci gündemini ise ABD’den iade ve tutuklanması talebinde bulunulan Gülen oluşturuyor. Cumhurbaşkanı, temasları ve dünya liderleriyle yapacağı görüşmelerde FETÖ’nün Türkiye’de gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimine dikkat çekip, örgütün faaliyetlerine izin verilmemesi için uyarılarda bulunacak. Erdoğan, darbe girişiminin boyutuyla ilgili bilgileri ise birinci ağızdan muhataplarına aktarmak için Bozdağ’ı da heyete dahil etti.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.