Türkiye'yİ kızdıracak Kandil iddiası

Türkiye'yİ kızdıracak Kandil iddiası
PKK’nın Kandil Dağı çevresinden, ham petrolü çıkarak İran’a satma hazırlığı yaptığı iddia edildi.

Haftalık Kürtçe yayın yapan BasGazetesi’nin haberine göre, PKK'nın, Kandil Dağı çevresindeki ham petrolü İran’a satma hazırlığı yapıyor.
 
Habere göre, PKK’nın görevlendirdiği özel bir ekip, Kandil Dağı’ndaki petrolü çıkarmak için köylere yol getiriyor. Özel kaynaklara dayandırılan habere göre; PKK Sergelê köyündeki petrolü çıkararak, Perdaşalê köyü üzerinden Dola Balayan bölgesine oradan da İran’ın Kürt bölgesi sınırından İran’a geçirecek.
 
Petrolün karayolu ile İran’a satılması için PKK’nın bölgede 5 km’lik yol yapımını başlattığı belirtiliyor. Daha önce IKYB Yönetimi Sergelê köyündeki petrolü çıkarmak istemiş ancak terör örgütü PKK izin vermemişti.
 
Bas gazetesine konuşan Ruwandiz Kaymakamı Kuwîstan Ehmed şunları kaydetti: ‘‘Wertê Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm dönemde, ABD’li bir petrol şirketi bize Sergelê köyünde petrol olduğunu söylemişti’’ dedi.
 
Wertê Belediye Başkanı Saman Mihemed; PKK’nın, hiç kimsenin kendi kontrolündeki bölgeye girmesine izin vermediğini belirterek, ‘’PKK’nın orada ne yaptığını bilmiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
 
Saman Mihemed şunları dile getirdi: ‘‘Bölge halkı, PKK’nın Sergelê köyündeki petrolü çıkararak tankerlerle İran’a satacağını söylüyor.’’
 
Kürdistan Parlamentosu Doğal Kaynaklar Komisyonu Üyesi ve YNK Parlamenteri Rêwas Fayîq ise PKK’nin bu tür bir çalışma içerisinde olduğuna dair bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.