Kuzey Kore'de roket motoru denemesi

Kuzey Kore'de roket motoru denemesi
Kuzey Kore yeni bir roket motoru denemesi yaptı. Ülkenin lideri Kim Jong Un, uydu fırlatılmasına hazırlanılması talimatı verdi.

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansının haberinde, Kim Jong Un'un, ülkenin kuzeybatısında Sohae Uzay Merkezi'nde senkron bir uyduyu fırlatacak taşıyıcı bir roketin çok güçlendirilmiş motorunun kara denemesini bizzat yönettiği belirtildi.

Haberde, Kim'in, "düşmanlar katı yaptırımlarla Kuzey'i baskı altına almaya alışırken" bilim adamlarına ve yetkililere uydunun mümkün olan en kısa sürede fırlatılmasına yönelik hazırlıkların tamamlanması talimatı verdiği kaydedildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Jeon Ha-kyu, denemenin, yeni bir uzun menzilli füze için geliştirilen bir motorla yapıldığına inanıldığını açıkladı.

Kuzey Kore, 9 Eylül'de 5. nükleer denemesini yapmıştı. Bunun üzerine Güney Kore ve ABD'li yetkililer Kuzey'e daha fazla yaptırım uygulanacağını duyurmuştu. Güney Kore ordusu bunun, Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme olduğunu ve 10 kilotonluk güce sahip denemenin 5,3 büyüklüğünde bir yer sarsıntısını tetiklediğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.