Alaaddin Kaya bu tekzip için Habervaktim’e ne diller döktü

Alaaddin Kaya bu tekzip için Habervaktim’e ne diller döktü
Bugün FETÖ’nün kara kutusu olduğu anlaşılan ve tutuklanan Alaaddin Kaya’nın gerçek yüzünü Habervaktim ta 2013’te ortaya sermiş, panikleyen Kaya sitemizde tekzip yayınlatabilmek için kırk takla atmıştı.

Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ ile henüz “cemaat” görünümünde ve mahalleden kimileri korktuğu kimileri ise sempati duyduğu için susarken mücadele etmiş belki de tek haber sitesi olan Habervaktim.com’un ta 2010’lardan itibaren “cemaatçiler”e karşı yaptığı yayınlardaki haklılık şimdilerde daha iyi anlaşılıyor.

FETÖ’nün KPSS hırsızlığından hakkında yakalama kararı çıkarılan Şerif Ali Tekalan’ın, Fatih Üniversitesi Rektörü iken, aslında “cemaat”in önde gelen imamlarından biri olduğunu, “cemaat”in tayin ve istişare heyetinde yer aldığını Habervaktim.com yıllar önce yazmıştı. Şerif Ali Tekalan sitemiz ve yöneticilerimiz aleyhine dava açmıştı.

FETÖ’nün kara kutusu olduğu anlaşılan ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan Alaaddin Kaya’nın gerçek yüzünü de ilk Habervaktim.com 2013’te ifşa etmişti.

BİK’İN EN ETKİLİ İSMİ İKEN…

O dönemde Alaaddin Kaya, Başbakanlık’a bağlı Basın İlan Kurumu’nun(BİK) en etkili isimlerinden biriydi. BİK’in Yönetim Kurulu Üyesi olan Kaya, sırtını dayadığı “cemaat”in de gücüyle özellikle yerel medya üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunabiliyordu. Ve Alaaddin Kaya’nın gerçek yüzüne ilişkin medyada kimse birşey yazmaya cesaret edemiyordu.

HEM DE 17-25 ARALIK'TAN ÖNCE

Habervaktim işte böyle bir dönemde bu ismin gerçek yüzünü ortaya seren haber ve yazılar yayınlıyordu.

Habervaktim.com 2013’te hem de 17-25 Aralık'tan önce ki o haber ve köşe yazılarında, şimdi kapatılan TARAF gazetesinin bir “cemaat” projesi olduğunu, TARAF’ın “cemaat” tarafından finanse edildiğini, TARAF’ın matbaasının ZAMAN tarafından bağışlandığını, TARAF’ın kağıdının Alaaddin Kaya tarafından karşılandığını ifşa ediyordu.

Bu haber ve yazılarımız Alaaddin Kaya’yı son derece rahatsız ediyordu.

Kaya, tekzip üzerine tekzip gönderiyor, bunları Habervaktim’de yayınlatarak, kendini aklamaya çalışıyordu.

İŞTE O TEKZİPLERDEN BİRİ

Örneğin 2013’te gönderdiği ve halen arşivimizde bulunan tekzip metinlerinden biri aynen şöyleydi:

“Son günlerde en çok konuşulan konusu şüphesiz Taraf gazetesinin yayınladığı 2004 yılı Milli Güvenlik Kurulu zabıtları. Bu olayı herkes kendi penceresinden yorumluyor. Bu gazetenin yaptığı yayını değerlendirirken onun tetikçi kimliğini mutlaka bir kenarda tutmak lazım.” ifadeleri ile hilafı hakikat iddialar ileri sürülmüştür. Matbaanın, Zaman gazetesi tarafından Taraf gazetesine bağış olarak verildiği hilafı hakikattir. Matbaa makineleri tarafa, Türkiye Finans Kurumu’ndan aldıkları kredi ile bedeli peşin ödenmek sureti ile tarafımdan satılmıştır. Taraf gazetesine hiçbir zaman gazete kâğıdı satmadım üstelik Taraf gazetesinden zaman zaman kâğıt satın aldım. Size gönderdiğim açıklama ile 09.11.2013 tarihli yazınızda yer alan iddiaların doğru olmadığını bildirmeme rağmen, açıklamamın altına koyduğunuz not ile yalancı olduğum ima ve iddiasında bulundunuz. Oysa ki hilafı hakikat iddialar ileri süren sizdiniz. Yazınızdaki “Fethullah Hocanın medya ayağı” ifadesindeki üslubunuzu da size iade etmekteyim. Yine yazınızda yer alan “Alaaddin Kaya’nın “Düşmanımın düşmanı benim dostumdur, bana hizmet eden herkese kâğıt da veririm, matbaa da” düsturu mucibince Taraf dimdik ayakta durmakta ve istenilen hedeflere nokta atışı yapmaktadır” ifadesinde ise, düstur kavramını yanlış yerde kullanmaktasınız. Yazınızdaki dost düşman değerlendirmeniz de hilafı hakikattir. Düşmanım olarak gördüğünüz insanlar da benim gerçek dostlarımdır. Yazınızdaki “Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan salvo atışlarının sahibi belirginleşiyor” ifadesi ile yöneltilen itham da tamamen hilafı hakikattir. Hayatım boyunca hiçbir mümine sizin ifadeniz ile “salvo atışı” yapmadım ve yaptırmam da. Hele Sayın Başbakan’a dua etmekten başkaca davranışlar içinde olmadım, olmam da. Farklı düşüncelerim olursa da çekinmeden kendisine arz ederim.”

İNANDIRICI BULMAYIP YAYINLAMAK İSTEMEDİK

Habervaktim.com olarak Alaaddin Kaya’nın bu tekziplerini yayınlamak istemedik çünkü inandırıcı bulmuyorduk. Yayınlamamak için direndik. Bunun üzerine araya hatırı sayılır aracılar soktu. Yine direndik.

DEVLET 15 TEMMUZ SONRASI ANLAYABİLDİ

Habervaktim.com “cemaatçiler”in bu ve benzeri yıldırma girişimleri ile boğuşurken, devlet Alaaddin Kaya’nın gerçek yüzünü ancak ve ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından anlayabildi.

GİZLENDİĞİ EVDE YAKALANDI

15 Temmuz sonrası tutuklanan FETÖ’cülerin ifadeleri de Alaaddin Kaya’yı ifşa ediyordu. Ve Kaya hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ancak Kaya firar etmişti. Neyse ki yapılan aramalar sonucunda  Edremit’te gizlendiği evde yakalandı.

VE BUGÜN ORTAYA SAÇILAN GERÇEKLER

Kaya’nın ifadesi, bu ismin Nuh Mete Yüksel’in DGM Savcısı olduğu dönemde Fetullah Gülen ile ilgili hazırladığı soruşturma safhasında başına örülen kumpasta dahi rolü bulunduğunu ortaya koydu.

Kaya’nın firari Akın İpek’le de yakın ilişkisi vardı.

Kemalettin Özdemir’e ait kasetten de ilk haberdar olan isimlerden biriydi.

Kaya’nın banka hesaplarından milyonlarca dolar para trafiği yaşandığı tespit edildi.

FETÖ’nün firari imamlarından Şerif Ali Tekalan’la da yakın ilişki içinde olduğu ortaya çıktı.

 

Habervaktim.com

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.