Yeni Şafak Ali Bayramoğlu ile yollarını nihayet ayırdı

Yeni Şafak Ali Bayramoğlu ile yollarını nihayet ayırdı
Yeni Şafak gazetesi, Ermenicilik ve Kürtçülük kokan yazılarından ötürü Habervaktim’in sürekli tepki gösterdiği başyazarı Ali Bayramoğlu ile yollarını nihayet ayırdı.

Yeni Şafak gazetesi, hemen her yazısında AK Parti iktidarını destekler gibi yapıp devlete, TSK’ya kin kusan; Ermenicilere, Kürtçülere destek çıkan liberal yazar Ali Bayramoğlu ile yollarını nihayet ayırdı.

Ali Bayramoğlu, Yeni Şafak’taki yazılarında sürekli sözde Ermeni soykırımı iddialarına sahip çıkıp, Osmanlı’nın Türklerin Ermenileri katlettiği algısı oluşturmak istiyordu.

Açılım döneminde Hükümet’in “akil insan” atadığı isimlerden de olan Bayramoğlu, bölücü terör örgütü PKK ve teröristbaşı Öcalan ile bunların siyasi uzantıları HDP’ye beslediği “şefkatle” de dikkat çekiyordu. Nitekim Bayramoğlu, açılımın sona ermesinin ardından PKK’ya yönelik olarak başlatılan operasyonlara karşı bir tutum sergiliyordu.

Bayramoğlu, Yeni Şafak’ta Can Dündar gibi isimlere de sahip çıkan yazılar kaleme alıyordu.

Türkiye Ali Bayramoğlu’nun FETÖ konusundaki gerçek yüzünü ise ancak ve ancak 15 Temmuz sonrası Altan gibi isimlerin gözaltına alınması karşısında sergilediği tavırla anladı.Habervaktim bu konuda da haklı çıkmıştı.

Bayramoğlu, FETÖ medyasından FETÖ tezlerinin propagandasını yapan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan gibi isimlerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, devleti-hükümeti “ikaz” etme cüretinde bulundu.

Henüz 6 gün önce yani 15 Eylül tarihli Yeni Şafak’taki “İkaz” başlıklı yazısında FETÖ’ten gözaltına alınan, tutuklanan Şahin Alpay, Ali Bulaç, Nazlı Ilıcak, Aslı Erdoğan, Murat Aksoy, Mehmet ve Ahmet Altan gibi isimlere açık açık destek çıkıp, bu isimlerden “ülkenin önde gelen aydınları” diye söz etti ve “eninde sonunda özgürlüklerine kavuşacaklar, buna şüphem yok” diye yazdı.

Yeni Şafak’ın Ali Bayramoğlu’na tahammül sınırı bu yazıyla koptu.

Gazete yönetimi Ali Bayramoğlu ile yollarını bu yazı üzerine ayırdı.

Bayramoğlu olayı twitter adresinden şöyle duyurdu: “15 yıldır yazarlığını sürdürdüğümYeni Şafak Gazetesi son dönemde yazılarımla ilgili sıkıntılar yaşamaya başladı. Benim de gazetenin buna yönelik tasarruflarını kabul etmem ve beklentisini karşılamam söz konusu değil. Gazete ile aramdaki ‘akit’ sürdürülemez hale gelmiş bulunuyor”.

HABERVAKTİM HEP İŞARET ETTİ

Ali Bayramoğlu’nun Yeni Şafak gibi muhafazakar bir gazetede, muhafazakar okurlara sürekli bölücü ve yıkıcı fikirler empoze ettiğini korkusuzca yılmadan sürekli haykıran Habervaktim.com olmuştu.

İçinde bulunduğumuz İslami camiadan bu duruşumuzdan ötürü eleştiriler/tepkiler de almıyor değildik.

Kimi muhafazakar yazarlar yayınlarımıza karşı Ali Bayramoğlu’nun yanında yer alıp, sitemizi hedef alıyordu.

DPI adlı PKK yan kuruluşunun toplantılarına katılan isimlerden olan Ali Bayramoğlu, Habervaktim'in bunu ifşa etmesi karşısında küplere binerek, sitemize saldırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum