Kurban Bayramı'nda Van'ı Kana Bulayan 2 Terörist Öldürüldü

Kurban Bayramı'nda Van'ı Kana Bulayan 2 Terörist Öldürüldü
Van'da Kurban Bayramı'nın birinci günü 4'ü polis toplam 57 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısını gerçekleştiren 2 terörist öldürüldü.

Kurban Bayram'ının 1. günü saat 10.40 sıralarında eski hastane kavşağında bulunan AK Parti il binası ve karşısında bulunan polis noktasına bomba yüklü araçla saldırıda bulunulmuş, 4'ü polis olmak üzere 57 vatandaş yaralanmıştı. PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik sürdürülen çalışmalarda; söz konusu eylemi gerçekleştirenlerin Cafer kod adlı Z.B. ve Amed kod adlı M. Y. isimli BTÖ mensupları olduğu tespit edildi. Şahısların yakalanmasına yönelik 21.09.2016 günü 22.00 sıralarında Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışma neticesi adı geçen örgüt mensupları silahları ve el bombalarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

2 POLİSİ ŞEHİT ETMİŞLER

Şahısların daha önce de İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde 2 polis memurunun şehit edilmesi olayı da dahil il merkezinde birçok bombalı saldırı olayının failleri olduğu tespit edildi.

HAKKARİ'DE 4 AĞUSTOS'TAN BERİ 301 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Yüksekova'da 28 teröristin, Hakkari'de ise 4 Ağustos tarihinden bu yana 301 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.