Birleşik Haziran’ın yöneticisi FETÖ’den gözaltında

Birleşik Haziran’ın yöneticisi FETÖ’den gözaltında
Geçtiğimiz yıl “1 Mayıs’ı anma” adı altında gençleri devlete/hükümete karşı Gezivari bir kalkışma için sokağa davet etmesiyle gündeme gelen Birleşik Haziran Hareketi adlı sol grubun Genel Yürütme Kurulu üyesi Zeynel Abidin Ergen, FETÖ’den gözaltına alındı

Geçtiğimiz yıl “1 Mayıs’ı anma” adı altında gençleri devlete/hükümete karşı Gezivari bir kalkışma için sokağa davet etmesiyle gündeme gelen Birleşik Haziran Hareketi adlı sol grubun Genel Yürütme Kurulu üyesi Zeynel Abidin Ergen, FETÖ’den gözaltına alındı.

Marjinal sol duruşuyla dikkat çeken Birleşik Haziran Hareketi, en son 2015 1 Mayıs kutlamaları öncesi gündeme gelmişti.

Birleşik Haziran Hareketi bastırdığı afişlerde gençleri devlete/hükümete karşı Gezivari bir kalkışma için sokağa davet etmişti. Afişlerde “Yasa ve yasak tanımıyoruz, 1 Mayıs’ta Taksim’de olalım” deniliyordu.

Başta Habervaktim.com olmak üzere bir kısım medya organı bu provokatif çağrıya tepki göstermişti.

Bunun üzerine Cumhuriyet, Yurt, Evrensel, Birgün gibi gazeteler ile T24 ve benzer internet sitelerince Habervaktim gibi sağduyu sahibi yayın organları linç edilmek istenmişti.

o-afisss.jpg

YÖNETİCİSİ FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINDI

Birleşik Haziran Hareketi’nin Genel Yürütme Kurulu üyesi Zeynel Abidin Ergen, dün sabah Antalya’da ‘FETÖ Soruşturması’ kapsamında gözaltına alındı.

Birleşik Haziran Hareketi, yazılı bir açıklama ile Zeynel Abidin Ergen’e sahip çıkıp, “O’nun devrimci ve sosyalist olduğunu, dolayısıyla FETÖ’cü olamayacağını” savundu.

FETÖ’nün sağcı-solcu, Alevi-Sünni, dindar-ateist diye ayırt etmeksizin tüm çevrelerde sinsice faaliyet yürüttüğü bilinirken, şu ana kadar FETÖ ile bağı tespit edilen pekçok sözde “Alevi derneği” kapatıldı, ÖDP’li bazı isimler tutuklandı, Ulusal Parti ve Türk Solu dergisinin kurucusu da olan Gökçe Fırat FETÖ abi çıkarak, tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum