Tacikistan'dan FETÖ'ye darbe

Tacikistan'dan FETÖ'ye darbe
Tacikistan'da örgüte ait 'Diyalog Platformu' isimli kurum kapatıldı.

 

Ozodi radyosunun haberine göre, Duşanbe’nın Rudaki caddesinde bulunan FETÖ'nün "Diyalog" kurumu kiraladıkları binayı boşaltıyor.

FETÖ'CÜLER: KAPANMADI BİZ ASKIYA ALDIK

"Diyalog" grubu yöneticisi Emsal Koç, 20 Eylülde radyoya verdiği demeçte“Tacikistan'daki bu örgüt faaliyetlerinin mali sorunlardan dolayı geçici olarak askıya alındığını” söylemişti.

PARA SUYUNU ÇEKTİ

"Diyalog" liderlerinden biri olan Profesör Nadir Odilov da, "Bu kurum, Tacikistan'da 9 yıl kültür, bilim ve eğitim alanında faaliyet gösterdi. Maalesef fon yetersizliği nedeniyle şimdi kapanıyor " sözleriyle, bu örgütün faaliyetlerinin ekonomik nedenlerden askıya alındığını iddia etti.

GEÇEN YIL OKULLARI DEVLETE AKTARILMIŞTI

FETÖ, Tacikistan'da ilk okulunu 1992'de açmıştı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geliyordu. 'Şelale Eğitim Kurumları' isimli şirketin çatısı altında olan ve "Tacik-Türk Lisesi" ismini taşıyan okullar, başkent Duşanbe ve bazı şehirlerde faaliyet gösteriyordu.

Tacikistan'da geçen yıl, ülkede faaliyet gösteren ve FETÖ'ye ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların isimleri değiştirilmiş ve devlet lisesi haline getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.