PYD hamile gazeteceye saldırdı

PYD hamile gazeteceye saldırdı
PKK/PYD'ye bağlı silahlı güçler, IKBY'de görev yapan hamile kadın gazeteciyi darbederek, Suriye'ye geçişine izin vermedi

Terör örgütü PKK/PYD'ye bağlı silahlı güçlerin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) görev yapan hamile gazeteci Rengin Şero'yu darbederek Suriye'ye geçişine izin vermediği bildirildi.

IKBY hükümetine yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli Rudaw Medya Grubu'nda muhabir olarak çalışan Rengin Şero'nun IKBY-Suriye arasındaki Semalka-Peşhahur sınır noktasından geçip ailesini ziyaret etmek isterken PYD tarafından darp edilerek geçişine izin verilmediği belirtildi.

Saldırıya ilişkin Rudaw Medya Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada PYD tarafından hamile muhabirlerine yapılan saldırı şiddetle kınandı.

"SALDIRIYA MARUZ KALDI, ÜZERİNDEKİ ELBİSELER YIRTILDI"

Söz konusu olayın sınır noktası geçildikten sonra meydana geldiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Rojava'daki (Suriye'nin kuzeyi) Cizre Kantonu'na bağlı asayiş güçleri, sınırda babası tarafından karşılanan muhabirimiz Rengin Şero'nun evine gidemeyeceğini belirterek Irak Kürdistanı'na geri gönderileceği talimatı verildi. Bununla yetinmeyip kendi şahsına ve Rudaw'a da kötü hakaretlerde bulundular. Geri dönmeyi reddeden Şero, hamile olmasına rağmen asayişe bağlı birkaç kişi tarafından saldırıya maruz kaldı, üzerindeki elbiseler yırtıldı ve darbedildi."

Açıklamada, PYD'nin saldırısına maruz kalan Şero'nun babasının tüm yalvarışlarına rağmen saldırganların "Allah ve peygamber tanımadıklarını" söyleyip yaka paça muhabiri sınırdaki Dicle Nehri'nde bir bota bindirip Irak tarafına gönderdikleri kaydedildi.

Rudaw çalışanlarının daha önce de bu tür saldırılara maruz kaldığına yer verilen açıklamada, "Hem hamile hem de kadın bir gazeteci hakareti ve darbedilmeyi hak etmiyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

cs-otnswiaihnvc-2292016194640.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.