"Sahalarımızda birlik ve beraberliğin olmasını istiyoruz"

"Sahalarımızda birlik ve beraberliğin olmasını istiyoruz"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak derbilerde deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili kararı desteklediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TRT'ye yaptığı açıklamada, kararın İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alındığını hatırlatarak, "Bu konu daha önce kulüplerin Sayın Cumhurbaşkanımızı ve bizleri ziyaretlerinde gündeme gelmişti. 15 Temmuz'da yaşadığımız gelişmelerden sonra özelikle 7 Ağustos'taki birliktelik ve beraberlik ruhuyla devam eden çalışmanın içerisinde bu önemli bir adım." ifadelerini kullandı.

Güvenlikle ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu kararı destekliyoruz. Stadyumlarımızda, sahalarımızda birlik ve beraberliğin olmasını istiyoruz. Lütfen hafta sonu oynanacak derbide bu davranış ve düşünce içinde olalım. İnşallah ben de bu maça gideceğim. Buna aslında deplasman yasağı demeyelim. Yasak kelimesini kullanmayalım. Misafir takımın seyircilerinin de stada girebileceği bir maç olacak. Bu anlamda çok önemli."

Bakan Kılıç, dünyanın önemli derbileri arasında yer alan Beşiktaş-Galatasaray maçını, her iki kulübün başkanıyla seyrederek "birlik meseajı" vermek istediklerinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.