ABD'den Rusya'ya: Suçlu sizsiniz

ABD'den Rusya'ya: Suçlu sizsiniz
Sözcü Earnest, günlük basın toplantısında Suriye'deki ateşkesle ilgil gelinen noktayı ve Esed rejimi ile Rusya'nın tavrını değerlendirdi.

Earnest, Suriye'yle ilgili birçok taahhüdünü yerine getirmediği ve  özellikle Esed rejimine, uyguladığı şiddete son vermesi yönünde yeterli baskıyı  yapmadığı gerekçesiyle Rusya'yı eleştirdi.

RUSYA TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEDEN İŞBİRLİĞİ OLMAZ
 
Rusya'nın çatışmaların durdurulması anlaşması kapsamındaki birçok  taahhüdünü ya yerine getiremediğini ya da getirmek istemediğini ifade eden  Earnest, "Ruslar Suriye'yle ilgili taahhütlerini yerine getirmeden kendileriyle  herhangi bir askeri işbirliğimiz söz konusu olamaz." şeklinde konuştu. 

SORUMLUSU RUSYA

Halep'te bombalanan yardım konvoyunun sorumluluğunun her halükarda Ruslarda olduğunu vurgulayan Sözcü Earnest, bölgede koalisyona veya ABD ordusuna  ait hiçbir uçağın olmadığını belirterek, "Ya Rusların ya da Esed rejiminin  bombaladığını biliyoruz; her halükarda sorumlusu Rusya'dır." ifadelerini  kullandı.
 
Rusya ile Suriye'de hala bir ateşkes imkanı olup olmadığını konuşmaya  devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Earnest, Moskova'nın son 10 günde  uluslararası kredisini çok kötüye kullandığı değerlendirmesini yaptı.

KRİTİK BÖLGELER TEMİZLENDİ
 
Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele kapsamındaki askeri çabalarına da değinen  Earnest,"DAEŞ'e karşı Irak'ta ciddi, Suriye'de ise belli ölçüde ilerleme  kaydettik; özellikle Türkiye-Suriye sınırındaki kritik bölgeler temizlenmiş  olması önemli." dedi.
 
Halep'e bağlı Urum el-Kubra bölgesinde 19 Eylül'de BM ve Suriye  Kızılayına ait insani yardım konvoyuna hava saldırısı düzenlenmiş, saldırıyı Esed  rejiminin veya Rus uçaklarının düzenlediği bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.