Metrobüste şoföre tekme atan saldırgan kaç yıl ceza alır?

Metrobüste şoföre tekme atan saldırgan kaç yıl ceza alır?
İstanbul Acıbadem'de seyir halindeyken metrobüs şoförüne saldırması sonucu büyük bir kaza gerçekleşti.

İstanbul Acıbadem'de yoldan çıkan metrobüs, D-100'e girerek kaza yaptı. Kontrolden çıkıp yola giren metrobüs çift katlı bir halk otobüsüne çarptı, 3 aracı da altına aldı. Kazadan 11 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Metrobüste bir yolcu ile şoför arasında tartışma yaşandığı, şoförün kafasına şemsiyeyle vurulduğu, aracın kontrolden çıktığı belirtiliyor. İBB kazayla ilgili açıklama yaptı. Kaza anında metrobüste olan bir görgü tanığı yaşananları, "Metrobüste her gün bir kavga oluyor. Kavga duraktan çıkınca başladı" sözleriyle anlatırken, şoföre şemsiye ile vurduğu belirtilen kişi gözaltına alındı.

Saldırgan bu fiili müdahale sonrası gözaltına alındı. Peki bu durumda böylesine bir olaya sebebiyet veren şahıs hakkında açılacak dava nasıl sonuçlanır ve kaç yıl ceza alır?

Bu soruyu ünlü ceza hukukçusu Prof. Ersan Şen'e sorduk. 

İşte Ersan Şen'in Haber7.com'a yaptığı açıklamalar

Saldırganın fiili saldırısı sonrası metrobüs yoldan çıktı. Bu şahsın hareketini bilinçli taksirle yaralamaya sebebiyet verme ya da muhtemel kastla insan öldürmeye teşebbüs etme suçundan yargılanır.

SALDIRGAN YAPTIĞI MÜDAHALENİN SONUÇLARINI ÖNGÖRÜYOR

İçinde insan olan ve kullanılan bir aracın o aracın şoförüne müdahale etmesi sonucunda ölümlü ya da yaralanmaya sebebiyet vereceğini bilir.

İnsan öldürmeye teşebbüsten bu şahıs yargılanır. Çünkü netice itibariyle yolculuk esnasındaki bir araca müdahale edilmiş.

Şoförü araç içinde darp ettiğiniz zaman kaza olacağını ve bu kazanın sonunda ölüme ve yaralanmanın olacağını öngörürsünüz ve umursamazsınız. Bu insan öldürme suçuna teşebbüstür.

SALDIRGAN KAÇ YIL İLE YARGILANIR?

Yaralanmaysa 10 yıl, insan ölümü gerçekleşirse 25 yıl . Her bir eylemden ayrı ayrı ceza alır. Bilinçli taksir olursa toplu ceza alır ama öngörmüş ama umursamamış. 

Şimdi 11 yaralı var. Burada inşallah kimseye bir şey olmaz ve hepsinin hayatı kurtulur ama eğer ölüm olursa her bir ölüm için 25 yıl, yaralanmaların da durumuna göre 5, 10, 15 yıl ceza alır. 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum