FETO'dan koltuklu mesaj

FETO'dan koltuklu mesaj
Gülen, örgüt üyelerine yeni bir şifreli mesaj verdi. Konuşma yaptığı koltuktan kalkarak başka bir koltuğa geçen FETO'nun bu hareketi örgüt üyelerine 'yerinizi değiştirin, harekete geçin' mesajı olarak yorumlandı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası verdiği gizli mesaj ve talimatlarına bir yenisini ekledi.

Gülen'in son yayınlanan video konuşmasında dikkat çeken bir hareket yaptı. Konuşma yaptığı koltuktan kalkan Gülen, yaklaşık 1 metre uzaklıkta biraz daha yüksekteki başka bir koltuğa oturdu.

Diğer koltuğa oturmadan ayakta konuşmasına devam eden Gülen "Evet.. Ben gevezelik ettim. Sizi, esas, kalbinizle başbaşa bırakmak daha uygun ama belki diyeceğiniz küçük bir iki şey vardır; ben de bir şeyleri “dır"lar dururum. Zira insanların ruhunda ma'kes bulmayan sözler, “dırıltı"dan ibarettir. Onları bir adım daha Allah'a yaklaştırmayan her teşebbüs, her adım, her söz, her beyan, bir yönüyle, şeytanın borazanıdır" ifadelerini kullandı.

Bu esanda kamera açısı değişti. Gülen'in konuşmasında ilk defa yaptığı bu hareket örgüt üyelerine 'yerinizi değiştirin, harekete geçin' mesajı olarak yorumlandı.

UYUYAN HÜCRELERE İKİNCİ MESAJ

Konuşmasına kısa bir süre daha devam eden Gülen örgüt mensuplarına yönelik başka bir mesaj daha verdi.

Daha önceden uyuyan örgüt hücrelerine beklemeleri için emir veren teröristbaşı Gülen, bu hücrelerin harekete geçmesi için yeni talimat verdi.

Mesajını şifreli bir şekilde ifade eden Gülen "Şayet, bu yangının şöyle-böyle sızıntısı, sizin nöronlarınızda da kendini hissettirmiyorsa, tembih adına birer iğne vurdurmanızda yarar var. “İman-ı billah" iğnesi, “marifetullah" iğnesi, “muhabbetullah" iğnesi, “zevk-i rûhânî" iğnesi, “aşk u iştiyak" iğnesi vurdurmanız lazım. Yangını görmüyorsa, baktığı halde teessür duymuyorsa, nöronları uyarmak için öyle bir mualece (Bir hususa çalışıp devam etmek, bir işe teşebbüs, bir işe girişmek) gerekli" dedi.

ab5fcf3e3e3530fa38cff4b61ee75bf4_resized_a9026-dcc277cd2jpg_610x375.jpeg

Teröristbaşı Gülen'in 8 Eylül'de yayımlanan videosunda uyuyan hücrelerin harekete geçmek için emir beklediğini söyleyerek "Beyindeki 10 milyar hücre harekete geçmek için tenbih bekliyor. Allah onları oraya koyduğuna göre, o kadar asker orada bulunduğuna göre bence onunla çok şeyi fethedebilirsiniz. Ama zannediyorum onlarda uykuda. Çalıştırılmadıklarından dolayı zorlanmadıklarından dolayı" ifadelerini kullanmıştı.

Gülen, daha önce yatığı konuşmalarda farklı mesajlar vermişti. Darbe teşebbüsünün hemen ardından operasyonlar sürecinde örgüt mensuplarına 'sabredin' talimatı vermişti. Mesajını şifreli olarak anlatan teröristbaşının, '20 günlük kuluçka' örneği verdiği görülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum