Neymar soruşturması yeniden başlıyor

Neymar soruşturması yeniden başlıyor
Barcelona'da forma giyen Brezilyalı Neymar'ın, Santos'tan transferinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla hakkında daha önce kapatılan soruşturmanın yeniden açılmasına karar verildi.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen Brezilyalı Neymar'ın, Santos'tan transferinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla hakkında ikinci kez soruşturma açıldı. 

İspanya'daki Ulusal Mahkeme, Neymar'ın Santos'tan Barcelona'ya transferinde yolsuzluk ve dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla hakkında daha önce kapatılan soruşturmanın yeniden açılmasına karar verdiğini açıkladı.

Transferin gerçekleştiği 2013 yılında Neymar'ın bonservis hakkının yüzde 40'ına sahip Brezilya'daki DIS adlı şirket, kendisine eksik ödeme yapıldığı gerekçesiyle Brezilyalı futbolcu, babası, Barcelona'nın eski başkanı Sandro Rosell ve Santos'un eski başkanı Odilio Rodrigues hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Açılan soruşturmaya dahil olan savcı Jose Perals, geçen haziran ayında sunduğu iddianamede, davanın açılmasını talep etse de Ulusal Mahkeme hakimi Jose de la Mata, bu isteği reddederek, Neymar'ın transferinde yolsuzluk suçu içeren hiçbir usulsüzlük olmadığına, dolayısıyla DIS şirketinin de herhangi bir talepte bulunamayacağına karar vermişti.

Alınan son kararla, Neymar'ın transferindeki yolsuzluk dosyası yeniden incelenmeye alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.