Dortmund, 3 puanı 3 golle aldı

Dortmund, 3 puanı 3 golle aldı
Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 5. haftanın açılış maçında Borussia Dortmund, evinde Freiburg'u 3-1 yendi.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 5. haftanın açılış maçında Borussia Dortmund, evinde Freiburg'u 3-1 yendi.

Dortmund'daki Signal Iduna Park'ta oynanan maçın ilk yarısında sarı-siyahlı ekip birçok gol pozisyonuna girdi.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve performansıyla göz dolduran milli futbolcu Emre Mor'un 22. dakikada yaklaşık 30 metreden çektiği şut üst direğe çarptı.

Üstün oyununu sürdüren Borussia Dortmund, 45. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang'ın attığı golle soyunma odasında 1-0 önde girdi.

Gabonlu futbolcu böylece, Borussia Dortmund formasıyla çıktığı 100. maçında 59. golünü kaydetti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan ev sahibi ekip, 53. dakikada Lukasz Piszczek'in golüyle skoru 2-0'e getirdi. Freiburg, 60. dakikada Maximilian Philipp ile durumu 2-1 yaptı.

Karşılaşmanın son bölümünde de kontrolü elinden bırakmayan Borussia Dortmund, 90. dakikada Raphael Guerreiro ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı

Emre Mor, karşılaşmada 64 dakika oyunda kaldı. Freiburg'ta forma giyen bir diğer milli futbolcu Çağlar Söyüncü ise 90 dakika oynadığı müsabakanın 76. dakikasında sarı kart gördü.

Borussia Dortmund, ligde dördüncü galibiyetini alarak puanını 12'ye çıkardı. Üçüncü mağlubiyetini yaşayan Freiburg ise 6 puanda kaldı.

Sarı-siyahlılar ligde gelecek hafta Bayer Leverkusen'e konuk olurken, Freiburg sahasında Eintracht Frankfurt ile karşılaşacak.

Karşılaşmada 71 dakika görev yapan Alman oyuncu Mario Götze, 1248 gün sonra Signal Iduna Park'ta Dortmund taraftarlarının önüne çıktı.

Öte yandan, Borussia Dormund bu galibiyetle Bundesliga'da sahasında oynadığı karşılaşmalardaki yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.