Beyaz Show'da PKK sevicilik yapan Ayşe Çelik ilk kez görüntülendi

Beyaz Show'da PKK sevicilik yapan Ayşe Çelik ilk kez görüntülendi
Canlı yayında PKK propagandası yapan öğretmen Ayşe Çelik, ilk kez adliyede görüntülendi.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a 8 Ocak 2016 günü telefonla bağlanan ve terör örgütü PKK’ya yapılan operasyonlarla ilgili konuşan Ayşe Çelik ve 38 kişi hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Canlı yayında PKK propagandası yapan öğretmen Ayşe Çelik, duruşmada "Duyarlılık çağrısı yaptım, sözlerimin arkasındayım" dedi.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a 8 Ocak 2016 günü telefonla bağlanan ve terör örgütü PKK’ya yapılan operasyonlarla ilgili konuşan Ayşe Çelik ile program sorumlusu Kadir Turnalı ve Çelik’e destek vermek için 'Hepimiz Ayşe Öğretmeniz' diyerek kendilerini savcılığa ihbar eden 38 kişi hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada ifade veren, işsiz bir öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik "Duyarlılık çağrısında bulundum. Sözlerimin arkasındayım ve tekrarlıyorum" diye konuştu.

BEYAZIT ÖZTÜRK TANIK OLARAK DİNLENECEK

Program sorumlusu sanık Kadir Turnalı, mahkemeye yazılı savunmasını sunarak, teknik sorunlardan dolayı programa müdahale edemediğini söyledi. Mahkeme heyeti, 32 sanığın duruşmadan vareste tutulmasına, duruşmaya katılmayan sanıkların savunmalarını yapması için süre verilmesine hükmederek, Beyazıt Öztürk’ün tanık olarak dinlemesine karar verdi.

Mahkemede “kimsenin propagandasını yapmadım” diyen Çelik, mahkeme çıkışı HDP’lilerle poz verdi.

s_266_1.jpgs_6734.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.