FETÖ üyeleri polisleri böyle şifrelemiş

FETÖ üyeleri polisleri böyle şifrelemiş
FETÖ'nün soruşturmasında gözaltına alınan iki öğretmen polis şubelerini ders adlarıyla şifrelediklerini anlattı.

Kars’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına öğretmenler ifadelerinde özellikle 17-25 Aralık döneminden sonra sohbetlerin gizli yapılması ve dikkat çekmemesi için ailelerini kullandıklarını itiraf etti. Cemaat üyelerinin kendi aralarındaki görüşmelerde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubeleri için tarih, kimya ve beden eğitimi gibi ders adları vererek şifreledikleri ortaya çıktı.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Kars Emniyet Müdürlüğü imamı ve İstihbarat Şube İmamı olduğu tespit edilen öğretmenler N.U. ve H.A., gözaltına alındı. İstihbarat Şubesi’nin imamı olduğu belirlenen öğretmen N.U., verdiği ifadelerde sohbet toplantılarının açığa çıkmaması için ailelerini kullandıklarını itiraf etti. Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra sohbet toplantıları için bölge imamlarından talimatlar aldıklarını anlatan N.U., “17/25 Aralık operasyonları olarak adlandırılan dönemin kısa bir öncesi ve dönemin sonrasında ‘Fahrettin’ kod isimli bir abi bize, ‘polis lojmanlarına araçlarınızla gitmeyin’, ‘sohbet verdiğimiz gruplarda kendiniz dahil 3 aileyi aşmayın’, ‘sohbetlere yine eşli ve aile şeklinde gidin gelin’, ‘sohbet aralıklarını uzatın’, ‘hizmet hareketi içerisinde bulunan polis memurları daha çok kendi aralarında yine 3 aileyi aşmamak üzere cemaat sohbeti yapsınlar’ şeklinde talimatlar verdi. Ayrıca cemaat mensuplarının iş yerinde hükümeti eleştirmemesini veya cemaati haklı gösterecek ifadeler kullanmamalarını söyledi” dedi.

KOM ŞUBESİNE KİMYA ADINI VERMİŞLER

Cemaatin okulunda öğretmen olan ve Kars Emniyet Müdürlüğü imamı olduğu belirlenen H.A. ise Emniyet Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubelerini ders adları vererek şifrelediklerini söyledi. Polis memurlarına sadece dini sohbetler verdiğini anlatan H.A. ifadesinde şunları söyledi:

“Kamuoyunda 17/25 Aralık olarak adlandırılan dönemin sonrasındaki sıkıntılar nedeniyle polis memurlarıyla lojmanlarda görüşme olmuyordu. Lojman haricinde dışarıda ikamet edenlerin müsait olanların evlerinde toplantılar yapılıyordu. İkametlerin dışında başka bir yerde görüşme yapılmıyordu. Ben polis memurlarından sadece dini sohbetler çerçevesinde sorumluydum. 2016 Şubat aynından itibaren arkadaşlarla görüşmeyi seyrekleştirdim bu zaman zarfında buradaki literatürün de bu arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla biliyorum. Bildiklerim KOM Şubesinin Kimya, TEM Şubesinin Tarih, Özel Harekatın Beden Eğitimi, Çevik Kuvvetin İlk Yardım olarak söylendiğidir”

CEMAAT YAPILANMASINI ANLATTI

Cemaatin yapılanmasına ilişkinde bilgiler veren H.A., il imamının o ildeki cemaatin en üst sorumlusu olduğunu ifade ederek, “Ülke imamı o ülkenin cemaat içerisindeki en üst düzey sorumlusudur. Himmet, yardım için toplanan paradır. Talebe mesulü üniversite, ortaokul ve lise öğrencileriyle ilgilenen sorumludur. Eğitim danışmanı o ilin bütün kademelerdeki öğrencilerden sorumlu kişidir. Mütevelli heyeti bir ilde o il ile ilgili maddi konularda ihtiyaçları karşılamak için bir araya gelen ve genellikle maddi durumları iyi olan esnaf heyetidir. Şakirt Risale-i Nur kitabında geçen kuran talebesi anlamında kullanılan bir tabir. Altın nesil, Fethullah Gülen’in kitaplarında kendi kafasında ideal bir insan olarak yetişmiş olan insanlardan oluşan nesil” dedi.

BYLOCK KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ

Öğretmen H.A. cemaat üyelerinin gizli mesajlaşma olarak kullandığı Bylock sistemini kullandığını itiraf ederek, oluşturulan gruptaki kişilerin hepsinin kod isim kullandığını anlattı. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan şüpheliler N.U. ve H.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.