Galatasaray kaçtı Beşiktaş kovaladı!

Galatasaray kaçtı Beşiktaş kovaladı!
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

Vodafone Arena'da oynanan ilk derbi tarihe geçti. İlk yarıda sahada Galatasaray fırtınası esti, ikinci yarıda Kartal kanatlandı, dört golün sahne olduğu derbide kazanan çıkmadı.

Spor Toto Süper Lig'de ilklerin derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta olduğu gibi kalede Fabricio Agosto Ramirez'e şans verirken, savunma dörtlüsünü yine Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Caner Erkin'den oluşturdu. Akhisar Belediyespor maçında ayağına darbe alan ve hafta için bazı antrenmanları kaçıran Gökhan İnler, Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görev aldı. Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'un yanında Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan, forvette ise geçen hafta olduğu gibi Cenk Tosun şans buldu. Akhisar Belediyespor maçında kadroda yer alan Ömer Şişmanoğlu, derbide takımda kendine yer bulamadı. Talisca'nın yanı sıra Tolga Zengin, Adriano Correia, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Tolgay Arslan ve Vincent Aboubakar ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek soyundu. Tecrübeli teknik adam ayrıca, Necip Uysal, Kerim Frei, Aras Özbiliz, Atınç Nukan ve Utku Yuvakuran'ı derbi kadrosuna almadı.



Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde son oynanan Kayserispor ve Çaykur Rizespor müsabakalarında sahaya sürdüğü 11'de değişiklik yapmayarak takımını Beşiktaş derbisine çıkardı. Sarı-kırmızılı takım, Kayserispor ile Çaykur Rizespor maçlarında da olduğu üzere, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'i ile sahadaki yerini aldı. Yedeklerde ise Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Josue ve Cavanda kendisine yer buldu. Öte yandan, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmamalarına rağmen Lukas Podolski ve Kolbeinn Sigthorsson da Vodafone Arena'ya gelerek bu önemli derbide arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY  2-2 

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

Maçın hakemi son düdüğü çaldı. Derbi 2-2 sona erdi.

DK 90+3: Beşiktaş'ta Tosic sarı kart gördü.

DK 90: Karşılaşmaya 4 dakika uzatma ilave edildi.

DK 90: Beşiktaş atağında Gökhan Gönül'ün ceza alanı içine gönderdiği topa Aboubakar hareketlendi ancak dokunamadı.

DK 87: Galatasaray atağında Bruma bu kez sağ kanattan ceza alanı içine girdi. Bruma'nın şutu auta çıktı.

DK 85: Beşiktaş'ta Cenk Tosun yerini Adriano'ya bıraktı.

DK 82: Beşiktaş atağında Talisca sağ çaprazdan sol ayağıyla uzak köşeye harika bir şut çekti. Muslera aynı güzellikte kurtardı.

DK 80: Quaresma arka direğe etkili bir orta yaptı. Cenk Tosun kafayı vurdu. Top az farkla üstten auta çıktı.

DK 79: Galatasaray'da Yasin ve Sabri'nin yerine Josue ve Cavanda oyuna girdi.

DK 78: GOOOOOOL! Beşiktaş Cenk Tosun'un golüyle beraberliği yakaladı. Tosic'in ceza alanı içine doldurduğu topa nefis vuran Cenk Tosun, Beşiktaş'ın ikinci golünü atan isim oldu. Skor 2-2!

DK 73: GOOOOOOL! Beşiktaş, Marcelo'nun golüyle farkı 1'e indirdi. Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktası üzerinde çok iyi yükselen Marcelo kafayla topu ağlara yolladı.

DK 71: Beşiktaş'ta Caner Erkin korneri kullandı. Ön direkte topla buluşan Atiba, topu Talisca'nın önüne bıraktı. Talisca'nın sert vuruşu farklı bir şekilde auta çıktı.

DK 67: Galatasaray atağında Selçuk İnan uzaklardan nefis bir şut çekti. Kaleci Fabri uzandı ve topu kornere çeldi.

DK 65: Galatasaray'da Tolga Ciğerci, Cenk Tosun'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kartı gördü.

DK 61: Beşiktaş'ta Talisca tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullandı. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

DK 59: Atiba, Beşiktaş adına net bir fırsattan yararlanamadı. Atiba ceza alanı içinde kaleye yakın mesafeden vuruşunu yaptı. Muslera topu kornere çeldi.

DK 57: Beşiktaş'ta Caner Erkin'in taç atışıyla ceza alanı içine gönderdiği topun gelişine Talisca nefis vurdu. İyi yer tutan Muslera topu kontrol etti.

DK 54: Beşiktaş atağında Cenk Tosun sol kanattan penaltı noktası üzerine ortasını yaptı Aboubakar'dan etkili bir vuruş gelmedi.

DK 50: Galatasaray atağında Yasin Öztekin bir anda Beşiktaş savunmasının arkasına sarktı. Yasin şut çekmekte gecikince açısını kaybetti ve savunma tehlikeyi önledi.

DK 48: Beşiktaş atağında Quaresma ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

DK 45: İkinci yarıya ev sahibi Beşiktaş başladı.

Beşiktaş'ta Aboubakar ve Talisca oyuna dahil oldu. Olcay ve Oğuzhan dışarı alındı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Maçın hakemi ilk yarının son düdüğünü çaldı.

DK 44: GOOOOOL! Çalımlarla ceza alanı içine giren Bruma, kaleci Fabri'nin solundan topu ağlara yolladı. Galatasaray farkı 2'ye çıkardı.

DK 43: Beşiktaş atağında Tosic sol kanattan ortasını yaptı. Muslera yükseldi topu aldı.

DK 39: Galatasaray'da Sneijder korner noktasına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Direk kaleye yönelen topu Fabri kornere yumrukladı.

DK 36: Gökhan Gönül, Olcay'ın koşu yoluna etkili bir top gönderdi. Muslera kalesini boşalttı ve tehlikeyi önledi.

DK 32: Beşiktaş atağında Caner Erkin kale önüne etkili bir orta yaptı. Galatasaray savunması dikkatli.

DK 28: Galatasaray'da Sneijder korneri kullandı. Kaleci Fabri boşa çıktı. Eren Derdiyok'tan etkili bir kafa vuruşu gelmedi.

DK 26: Beşiktaş atağında Hakan Balta'nın müdahalesiyle yerde kalan Cenk Tosun sakatlık geçirdi. Saha dışına alınan Cenk Tosun oyuna devam edecek.

DK 22: Galatasaray'da Sneijder rakibine yaptığı müdahale sonrasında sarı kartla cezalandırıldı.

DK 21: Galatasaray atağında Yasin Öztekin sağ kanattan ceza alanı içine sert bir top gönderdi. Eren gelişine vurdu. Savunmada Marcelo araya girdi.

DK 16: Quaresma'nın nefis pasında Atiba çizgiye indi. Atiba'nın içeri çevirdiği topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

DK 13: Beşiktaş atağında Gökhan Gönül kafayla topu ceza alanı içine doldurdu. Marcelo gelişine nefis vurdu ancak savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.

DK 9: GOOOOOOL! Galatasaray, Eren Derdiyok'un golüyle 1-0 öne geçti. Sneijder'in kullandığı kornerde ön direkte Yasin kafayı vurdu. Direkten dönen topu Eren Derdiyok boş kaleye gönderdi.

DK 8: Sneijder'in pasında ceza alanı içine sokulan Bruma'nın kale sahasına gönderdiği tıopu savunma kornere yolladı.

DK 6: Beşiktaş atağında Quaresma ceza alanı dışından şansını denedi. Muslera üzerine gelen topu kontrol etti.

DK 5: Beşiktaş tehlikeli geldi. Sol kanatta çizgiye inen Caner Erkin'in ceza alanı içine çevirdiği topu savunma karşıladı.

DK 1: Karşılaşmaya konuk ekip Galatasaray başladı.

İŞTE İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Caner, Gökhan İnler, Atiba, Oğuzhan, Quaresma ,Olcay, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş 

GALATASARAY: Muslera, Sabri ,Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok 
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Ali Palabıyık
SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.