HSYK Başkanı'ndan Adil Öksüz açıklaması

HSYK Başkanı'ndan Adil Öksüz açıklaması
HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz 15 Temmuz darbe girişiminin en kritik ismi firari Adil Öksüz ile ilgili bir açıklama yaparak,"Örgüt dayanışması, kusur, ihmal araştırılıyor" dedi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, darbenin karakutusu hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz hakkında, "İlk bilgilere göre, tutanaklar savcılık dosyasına konmamış. Örgüt dayanışması, kusur, ihmal araştırılıyor" dedi.

Yılmaz, şu açıklamaları yaptı;

EN DENEYİMLİ MÜFETTİŞİMİZİ VERDİK

Adil Öksüz olayında 'örgüt dayanışması, kasıt, ihmal var mı?' araştırıyoruz. En deneyimli müfettişimizi verdik. Kamuoyuna yansıyan tutanakları müfettiş buldu. İlk bilgilere göre tutanaklar Öksüz'ün savcılık dosyasına konmamış. Cihazın bulunmasıyla ilgili farklı ifadeler var. GPRS cihazının niteliğini araştırıyoruz.

'SIR' OLMASINDA ŞÜPHE YIĞINI HSYK, SÜRECİN FARKINDAYDI

17-25 Aralık sürecinin bir tek HSYK farkındaydı. Elindeki disiplin araştırması dosyaları, farkındalığı yaratmıştı. Kurul, elinden gelen gayreti gösterdi, ama kamuyounda ses bulamadı. Artık komplo ve kumpas dönemi bitti. Tarihten aldığımız dersle yargı kumpasın içinde yer almayacak. 15 Temmuz'a kadar bizde anlatmak da başarılı olamadık. Hükümet karşıtlığı üzerinden HSYK'ya karşı itibarsızlaştırma vardı. 15 Temmuz sonrasında herkes tehlikeyi gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.