Dünya devi Zara online satışa başlıyor

Dünya devi Zara online satışa başlıyor
İspanyol giyim firması Zara, Türkiye'de 5 Ekim'den itibaren online satışa başlıyor.

1998'den beri Türkiye'de de faaliyet gösteren Inditex grup bünyesindeki Zara, artıkonline satışa başlıyor. Zara, internet üzerinden satışa 5 Ekim'de başlıyor. Zara'nın ardından grubun bünyesindeki Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Stradivarius veBershka da online satışa geçecek.Grup, geçtiğimiz altı ay boyunca internet üzerinden ticaret imkânını on bir ülkeyi kapsayacak şekilde genişletti.

Son olarak Bulgaristan, Hırvatistan,  [Dünya devi Zara'dan yeni hamle] Slovakya, Sloventa, Estonya, Finlandiya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta ve Çek Cumhuriyeti'nin de eklenmesiyle birlikte 39 ülkede internet üzerinden satış yapıyor.

''DOĞRU ZAMANA İNANIYORUZ''

Zara'nın da bünyesinde bulunduğu Inditex İletişim ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdürü Jesus Echevarria Hernandez, şirketin genel merkezinin bulunduğu İspanya La Coruna'da Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''92 ülkede mağazalarımız, yaklaşık 150 bin çalışanımız var'' diyen Hernandez, Türkiye'de online satış için doğru zamanın şimdi olduğuna inandıklarını söyledi. Hernandez, ''Ülke ülke gidiyoruz, doğru zamana inanıyoruz ve hata yapmak istemiyoruz'' dedi.

Türk müşterisini 'elegant, talepkar ve ne istediğini bilen' şeklinde tanımlayan Hernandez, Türkiye'nin kendileri için en önemli pazarlardan biri olduğunu belirtti.

''DARBE GİRİŞİMİ SATIŞLARIMIZI ETKİLEMEDİ''

2015 yılı itibariyle Türkiye'de 183 üretici ile çalıştıklarını söyleyen Hernandez, 15 Temmuz darbe girişiminin satışları nasıl etkilediği sorusuna ''Türkiye'deki gelişmeleri elbette biz de izliyoruz. Ancak olaylar bizi korkutmadı. Satışlarımız da negatif anlamda etkilenmedi'' yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.