Advocaat'ı sinirlendiren soru! "Sürekli aynı..."

Advocaat'ı sinirlendiren soru! "Sürekli aynı..."
Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat, 2-1 kazandıkları Gaziantepspor maçını değerlendirdi.

Maçla ilgili görüşü sorulan Advocaat; ""Fazlasıyla hak edilmiş bir galibiyet. İlk yarıda harika oynadık. Pas oyunlarımız ve pozisyonlarımız çok başarılıydı. Bazen son vuruşu veya son pası iyi veremedik. İlk yarıda çok iyiydik. Rakibe pozisyon vermedik. Tek sıkıntılı nokta soyunma odasına tek golle girmemizdi. 1-0 devam ettiği sürece her zaman risk vardır. Rakip üzerinize gelmeye başlar. İlk yarıda çok fazla enerji harcadık bu nedenle ikinci yarıda tempo konusunda sıkıntı yaşadık. Maçın sonunda hak ederek galibiyete ulaştık." sözlerini kullandı.

"Bana sürekli aynı soruyu soruyorsunuz"

3 günde bir maç oynayacakları zor bir bölüme girdikleri yönündeki soruyu yanıtlayan Hollandalı çalıştırıcı; "Bana her zaman fikstür sorusunu soruyorsunuz. Her maç zordur. Bu işler böyle yürür. Feyenoord maçı için heyecanlıyım. Çok iyi bir rakiple karşılaşacağız. Son 21 maçlarını kaybetmediler. Zor bir maç bizi bekliyor. İlk yarıdaki gibi oynarsak onlara burada zor anlar yaşatırız" dedi.

"Yabancı hocalarla değil eski futbolcularımızla çalışıyoruz"

Maç raporlarını kendisine ileten bir analizciyle çalışıp çalışmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Advocaat; "Tam bir Fenerbahçe ekibiyle çalışıyoruz. Rakipleri izleyen ekibimiz eski Fenerbahçeli futbolculardan oluşuyor. Rakiplerle ilgili her türlü bilgiyi onlardan alıyoruz. Bu anlamda yabancı hocalardan değil eski futbolcularımızda oluşuyor. Ayrıca Whyscout isimli programdan bize her türlü bilgi geliyor." dedi.

"Her şey bizim elimizde"

Galibiyet serisinin devam edip etmeyeceği yönündeki soruya tecrübeli teknik adam; "Üç maçtan 1 puan aldığımızda da kupalar sezon sonu kazanılır demiştim. Şu anda hiçbir şey değişmedi. Son iki maçta 6 puan almış olmamız güzel ama fikrim değişmedi. Ligin yukarısıyla 4 puan fark var. Her şey bizim elimizde" yanıtını verdi.

"İlk üç maçı kazanabilirdik"

Fenerbahçeli futbolcularda sürekli yorgunluğa sebep olan fibromiyalji isimli rahatsızlığın olup olmadığı yönünde bir soru alan Advocaat; "Ligin ilk 3 maçını kazanabilirdik. O maçları kazanamadığımız için böyle konuşuluyor. Biz o maçları kazansaydık bunlar çıkmayacaktı. Doğru değil." dedi.

"Van Persie hazır değil"

Emenike'nin formu ve Robin van Persie'nin durumu ile ilgili konuşan Hollandalı çalıştırıcı; "Van Persie şu anda hazır değil. Oynamak için hazır olmalı. Şu anda fiziksel kondisyonerimizle çalışıyor. Daha iyi forma girebilmek için elinden geleni yapıyor. Biraz da zamana ihtiyacı var." diye konuştu.

"Gelmeyen taraftarlar ilk yarıyı kaçırdı"

Stattaki taraftar sayısıyla ilgili konuşan Advocaat; "İyi futbol görmek istiyorlarsa stada gelmeyen taraftarlar bu akşamki ilk yarıyı kaçırdılar. Biz kazanmaya devam edersek ve onlar bize inanırsa gelmeye başlayacaklardır." dedi.

"Aatif beklemeli..."

Takımda kadroya giremeyen Aatif hakkında da konuşan Advocaat; "Aatif'in şans geleceği günü beklemesi gerekiyor. Onun gibi 5-6 oyuncu gibi. Sahaya 11 oyuncuyla çıkıyoruz ve o henüz bu durumda değil. Bize 11 kişinin arasına girebileceğini göstermeli. Sezon uzun, sakatlıklar olacak ve bu oyunculara şans gelecek. Aatif da beklemeli." diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.