FETÖ WhatsApp görünümlü 'Eagle' kullanmış!

FETÖ WhatsApp görünümlü 'Eagle' kullanmış!
FETÖ'nün kullandığı kriptolu mesajlaşma uygulamaları ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  mensuplarının haberleşmede kullandığı gizli programın kurulumu ve kullanımına  ilişkin detaylar, örgüt üyelerinin ifadelerine yansıdı. Örgütün toplu iletişim  ağı WhatsApp görünümlü "Eagle" adlı gizli bir uygulamayı kullandığı ortaya çıktı.

Sorgulanan FETÖ üyesi polis ve askerler, örgüt içerisinde  kriptolu  mesajlaşma uygulaması "ByLock" ve "Eagle" programlarının işleyişine ilişkin  detaylı beyanlarda bulundu. Uygulamaların örgütün "Abi" diye nitelendirdiği  kişiler tarafından tavsiye edilerek telefonlara yüklendiği ifadelerde yer aldı.

Uygulamayı telefonuna yüklemeyi kabul etmeyen örgüt mensuplarına yeni  telefon aldırıldığı ve aynı uygulamayı yakın çevresindekilerin telefonlarına da  yükletilmesi talimatı verildiği belirtildi.

"Görünümü aynı içeriği farklı"

FETÖ'nün "komiserlerden sorumlu" komiser yardımcısı üyesi A.Ç.  ifadesinde, "Mehmet abi" olarak adlandırdığı kişinin talimatıyla "ByLock"  uygulamasının telefonuna kurulduğunu söyledi.

Söz konusu programın 2015 yılından itibaren silinerek yerine daha  güvenli olduğu sanılan "Eagle" adlı programın kullanılmaya başlandığını kaydeden  A.Ç, ifadesinde şunları kaydetti:

"Bu programın bir özelliği seçeceğiniz bir programın örneğin, WhatsApp  Kakao, Oyun vb. programlara yama yapılıyor. Baktığınızda WhatsApp görünür ama  içeriği Eagle programıdır. 24 saate gelen tüm mesajlar otomatik olarak silinir,  oldukça güvenlidir. Bize söylenen bu programı kimse deşifre edemez, kimse tespit  edemez."

"Cemaat dışında programı kimse kuramıyor"

Komiser yardımcısı R.Ö. de aynı kişinin talimatıyla aynı uygulamayı  kullanmaya başladığını anlattı.

Uygulamanın özel olarak kullanıldığını anlatan R.Ö, programın daha  sonra silinmesi talimatının verildiğini ifade etti.

Programı cemaat dışında kimsenin kullanamadığını vurgulayan R.Ö,  ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Eagle programı yüklendi. ByLock ve Eagle programları hafıza  kartlarıyla bilgisayar aracılığı ile ya da telefonun bluetooth'u aracılığıyla  yükleniyor. Bunun haricinde kesinlikle indirme ile ya da başka bir yolla  yüklenemez. Gülen Cemaati içerisinde bu program kullanılır. Cemaat mensubu  haricinde bu iki programı kimse kuramaz. Zaten sadece Gülen cemaatine özel olan  sadece bu iki program vardır. Diğer programları cemaat mensupları kullanabilir  ama cemaate mensup olmayan kişiler de kullanabilir ve kullanıyordur da ama ByLock  ve Eagle kesinlikle cemaat mensubu kişiler kullanır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.