Clinton ve Trump ilk defa karşı karşıya geldi

Clinton ve Trump ilk defa karşı karşıya geldi
ABD'de başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump,100 milyon izleyiciyle televizyon tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ilk defa karşı karşıya geldi.

Demokrat rakibi Hillary Clinton ise yatırımı arttırmayı taahhüt etti ve 10 milyon kişiye istihdam yaratma sözü verdi. Kamuoyu yoklamalarının başa baş geçeceğini söylediği seçim yarışı öncesiNew York'ta yapılan münazaranın, 100 milyon izleyiciyle televizyon tarihinde en çok izlenen tartışma olduğu söyleniyor.

 Trump tartışmada ABD ekonomisini tanımlarken, "Büyük ve şişman bir balonuz" dedi ve Clinton'ı 'sadece konuşup, bir şey yapmamakla' suçladı.

'ELEKTRONİK POSTA' GÖNDERMESİ 

ABD'liler, Clinton ve Trump'ın ilk televizyon kapışmasına kilitlendi Vergi kayıtlarını açıklamaması gündeme gelince savunmaya geçen Trump, Clinton özel elektronik postalarıyla ilgili soruşturma sırasında silinen 33 bin elektronik postayı açıklarsa, kendisinin de vergi kayıtlarını açıklayacağını söyledi. Trump "Tüm yetişkin hayatın boyunca IŞİD'le savaşıyorsun" diyerek Clinton ile alay etti. Clinton özel bir elektronik posta sürücüsü kullanması 'hatası' için hiçbir bahane olmadığını söyledi. 

TRUMP: Afrika KÖKENLİLER ÜLKEDE 'CEHENNEMDE' YAŞIYOR

Trump, Afrika kökenli ABD'lilerin ülkede 'bir cehennemde' yaşadığını belirtti. Trump polisin siyahları vurması konusunda çözümün hukukun üstünlüğü ve asayişi sağlamak olduğunu ifade etti. Clinton ceza yasalarında reforma gideceğini söyleyip "Maalesef, ırk sıklıkla çok şey belirliyor" dedi.

Kısmen iki adayın çok farklı tarzı nedeniyle tartışma, seçim kampanyasında en çok beklenen etkinlik oldu.

Adaylar geçen hata Tulsa, Oklahoma ve Charlotte, Kuzey Carolina'da polislerin siyahları vurması ve bu olayları izleyen protesto gösterilerine odaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum