İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'a soruldu: Özür dileyecek misiniz?

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'a soruldu: Özür dileyecek misiniz?
Türkiye'yi ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a Türkiye'ye söylediği sözlerden dolayı özür dileyip dilemeyeceği soruldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile biraraya geldi. Bakan Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'ndaki makamında gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevapladı.  

JOHNSON: TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ

Johnson, toplantıya "Büyük amcam, zannediyorum sizin yaptığınız işi yapıyordu. Benim kuzenim de aynı şekilde. Bu bakanlıktaydı. Bu bakanlıkta benim ailemin bir tarihi var. Burada olmak benim için çok güzel" ifadeleriyle başladı.

Türk halkının darbe girişimi karşısındaki duruşuna hayran kaldığını belirten Johnson," Türk halkının bu girişime verdiği cevabı görmek çok güzel. Türkiye halkının demokrasi mücadelesini destekliyoruz." dedi.

KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SORU

Basın toplantısı sonrası  gerçekleştirilen soru cevap kısmında İngiliz Financial Times gazetesinin muhabiri, Johnson'a İngiltere'de 4 ay önce düzenlenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışmasındaki sözlerini hatırlattı ve "4 ay önce dile getirdiğiniz Türkiye ile ilgili sözlerinizden dolayı özür dileyecek misiniz?" diye sordu.

Johnson soruya "Türkiye'de çok faydalı görüşmeler yaptık. Bir araya geldiğimiz insanlar buraya gelmemin Türkiye'ye olan taahütümüzün bir göstergesi olduğunun farkında. Aslında bu konu hiç bir görüşmede dile getirilmedi, ta ki sen gündeme getirene kadar.  Buna biraz da şaşırdım" diyerek cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.