AK Parti'de FETÖ'cü 100 isim istifa ediyor

AK Parti'de FETÖ'cü 100 isim istifa ediyor
AK Parti'de başlatılan FETÖ temizliği sürüyor. Şu ana kadar belirlenen 3 kriter ışığında 519 isimden 100'ünün istifası istendi.

 

AK Parti'de FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen 519 isimden 100'ünün istifası istendi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 15 Temmuz sonrası Hayati Yazıcı imzasıyla genelge gönderildiğini son dönemde teşkilatlara yönelik suçlamaların ise algı operasyonunun bir parçası olduğunu söyledi.

AK Parti teşkilatlarında Fethullah Gülen örgütü ile bağlantılı isimler konusunda çalışma yaptı. 3 kriter doğrultusunda il ve ilçe teşkilatlarında yapılan araştırmada 519 isim belirlendi. Bunlardan 100’ünün istifası istendi.

Al Jazeera’nin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kasıtlı olarak "AK Parti içinde FETÖ'cü var" algısı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.AK Parti, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ağustos ayı başında teşkilatlarına gönderdiği genelge ile teşkilatlardaki ve belediyelerdeki Gülen örgütü üyelerinin hızla temizlenmesi talimatı verdi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından gönderilen genelgede şöyle denilmişti:

“Ülkemizde huzur ve güven ortamının yeninden tesis edilebilmesi için Hükümetimizle birlikte yoğun gayret sarf ettiğimiz bu süreçte, FETÖ mensuplarının ayıklanması ile ilgili çalışmalarımızın teşkilatımız içinde dedikodu ve fitneye mahal vermeksizin, titizlikle ve ivedilikle parti tüzüğümüz ve programımızda belirtilen kurucu değerler ve etik ilkeler ışığında yürütülmesinin gerekli olduğu bilinmelidir. Bu kapsamdaki çalışmalar, ivedilikle ve özenle yürütülmelidir."

AK PARTİ'DE FETÖ'CÜLER İÇİN 3 KRİTER

Edinilen bilgiye göre teşkilatlardaki temizlik çalışması ise bu genelgeden önce başlatıldı. Teşkilardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı il, ilçe teşkilatları ile belediye başkan ve meclis üyelerine ilişkin gözlemlerin paylaşılmasını istedi. ‘Güçlü şüphe, şüphe ve zayıf şüphe’ kriterleri doğrultusunda ağustos ayı başında teşkilatlardan raporlar alındı.

Bu raporlar doğrultusunda 3 kriter içinde toplam 519 kişinin FETÖ ile ilgili olduğu belirlendi. Yerel yönetimler, kadın kolları ve gençlik kolları ana kademeleri ile belirlen isimler üzerinde detaylı bir çalışma daha yapıldı. Kişilerin bankalar, dernekler, sendikalar gibi kurum / kuruluşlarla ilişkileri sorgulandı. Bunun sonucunda da çeşitli görevlerde bulunan 100 ismin istifası istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.