Dünyanın gözü önünde Halep katlediliyor

Dünyanın gözü önünde Halep katlediliyor
Katil Esed, dünyanın gözünün içine baka baka Halep'te katliam yapmaya devam ediyor. Rusya’nın yanı sıra yanına İran ve Şii terör örgütü Hizbullah’ı da yanına alan Katil Esed Halep’e karadan saldırdı. 300 bin sivilin korkulu bekleyişi devam ediyor.

Suriye’de Esed’a bağlı askerî birlikler Halep’te muhaliflerin elindeki bölgeye kara harekâtı başlattı. Rusya ve Nusayri Esed rejimi, 19 Eylül’de sona eren ateşkesin ardından 300 bin kişinin yaşadığı Doğu Halep’e yoğun bombardıman başlatmıştı. Vakum bombalarının da kullanıldığı saldırıların 10. gününde hayatını kaybeden sivillerin sayısı 500’ü aştı. Yaralananların sayısın ise 1600’ü aştı. Suriye askerî kaynakları, Rusya’nın muhalif güçlere havadan düzenledikleri bombardımanların ardından müttefikleri olan Rusya, İran ve Hizbullah güçleriyle birlikte dört koldan kara harekâtı başlattığını duyurdu. Ateşkesin sona ermesinin ardından bombalanan şehirde mahsur kalan 300 bin sivilin durumunun daha da dramatik hâle geleceğinden korkuluyor.

Şİİ TERÖRİSTLERİN TEHDİDİ

Kara harekâtı ile hava saldırıları da devam ediyor. Şehirde kalan son iki hastane de dün Rus ve Esed uçakları tarafından vuruldu. Yerel kaynaklar, kara harekâtına katılan Şii İran askerleri ile Şii terör örgütü Hizbullah militanlarının Sünni sivillere tehditler savurduğunu bildirdi.

SADECE 35 DOKTOR KALDI

300 bin sivile karşılık sadece 35 doktorun kaldığı Doğu Halep’te dün savaş uçakları tarafından vurulan yerler arasında Maadi mahallesinde bir fırın da bulunuyor. Ekmek almak için bekleyen kadın ve çocuklardan 6’sı hayatını kaybederken 5 kişi yaralandı.

İSTİHBARATLAR İRAN’DAN

Bu arada Rusya ve Esed rejiminin Suriye’de katliamı devam ederken, İran yönetimi bu saldırılara kendilerinin de katkıları olduğunu açıkladı. İran Devrim Muhafızları üst düzey komutanı Yahya Rahim Safavi, Rus uçaklarına istihbaratın kendileri tarafından sağlandığını açıkladı. Moskova’ya övgülerde bulunan ve “Rusya’nın Suriye’de önemli işler başardığını” söyleyen Safavi, muhaliflerin nerelerde olduğunu en ince ayrıntısına kadar Ruslara verdiklerini sözlerine ekledi. 

REJİM İLK DEFA İLERLEDİ

Öte yandan Suriye ordusu, Halep Kalesi'nin kuzeybatısındaki Farafira bölgesinin neredeyse tamamının kontrolünü yeniden ele geçirip yıllar sonra ilk defa bu kentte cephe hattını ilerletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.