Yener Dönmez’den “serbest bırakılsın” kampanyasına tepki

Yener Dönmez’den “serbest bırakılsın” kampanyasına tepki
Baykal’ın kaset olayı nedeniyle tutuklu bulunan Gazeteci-Yazar Yener Dönmez, “Altanları ve tüm tutuklu yazarları serbest bırakın!” imza kampanyasına tepki göstererek, listeden adının çıkarılmasını istedi.

Deniz Baykal’ın malum kaset olayı nedeniyle tutuklu bulunan Gazeteci-Yazar Yener Dönmez, Bağımsız Gazetecilik Platformu P24 tarafından başlatılan “Altanları ve tüm tutuklu yazarları serbest bırakın!” başlıklı imza kampanyasına tepki göstererek, listeden adının çıkarılmasını istedi.

Bağımsız Gazetecilik Platformu P24 tarafından change.org’ta imzaya açılan ve öncüleri arasında PKK, FETÖ, DHKP-C terör örgütlerine yakın, halkın milli ve manevi değerleri ile devlete karşı düşmanca bir bakış açısına sahip isimlerin dikkat çektiği kampanya ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerine üyelik ve yardım-yataklıktan haklarında gözaltı kararı çıkarılmış, tutuklanmış 121 “gazeteci-yazar”ın serbest bırakılması isteniyordu. Serbest bırakılması istenen "gazeteci-yazarlar listesi"nde Yener Dönmez’in adına da yer verilmişti.

Yener Dönmez, 22 yıllık gazetecilik hayatının bu çevrelerle mücadele ile geçtiğine vurgu yaparak, sözkonusu imza kampanyası ve adının bu çevrelerle anılmasına tepki gösterdi ve “Serbest bırakılması istenen gazeteciler listesinden adımı çıkarın” dedi.

AVUKATINDAN YAZILI AÇIKLAMA

Yener Dönmez’in Avukatı Kadir Bayraktar’ın, kampanyayı düzenleyen Bağımsız Gazetecilik Platformu’na gönderdiği yazılı açıklama şöyle:

“Altanları ve tüm tutuklu yazarları serbest bırakın!” başlığı altında başlatmış olduğunuz imza kampanyasında Müvekkilim Gazeteci-Yazar Yener Dönmez’in de adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Müvekkilim Gazeteci-Yazar Yener Dönmez, böyle bir imza kampanyasında adının geçmesinden son derece rahatsız olmuştur.

Müvekkilim, gazetecilik hayatı boyunca yaptığı haber ve kaleme aldığı köşe yazılarıyla gerek imza kampanyanızın öncü isimlerine, gerekse kampanyanız ile serbest bırakılması istenen gazeteci-yazarlar ve temsil ettikleri siyasi düşüncelere karşı mücadele etmiş biri olarak, böyle bir kampanyada adının geçmesine asla rıza göstermemektedir.

PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerine yakın, halkın milli ve manevi değerleri ile sorunu olan, devlete/vatana düşmanlık eden çevrelerce, aynı çevrelere mensup kişilere özgürlük talebiyle başlatıldığını düşündüğü böyle bir “talep”, “çağrı”, “medet umma”, “kamuoyu oluşturma” içerisinde yer almak istememektedir.

Siyasetçi Deniz Baykal’ın malum kaset olayı nedeniyle tutuklu bulunan Müvekkilim Gazeteci-Yazar Yener Dönmez’in Türk Adaleti’ne güveni tamdır. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanmakta olan Müvekkilim Yener Dönmez, sabırla o günü beklemektedir.

Nitekim, kendisinin bilgisi ve onayı dışında kampanyanızda ismine yer verilmiştir. “Düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı” gerekçesiyle yola çıkılan bu harekette Müvekkilim Yener Dönmez’in fikri ve muvafakati alınmadan böyle bir listeye konu edilmesi gerek insan onuruyla yaşama hakkının, gerekse düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlali niteliğindedir. Müvekkilim, buna rağmen bu şekilde bir kampanya başlatan platformunuzun samimiyetinden de şüphe edilmesi gerektiği kanaatindedir.

Bu nedenlerle, kampanyanızla serbest bırakılması istenen gazeteci-yazarlar listesinden müvekkilimin adının ivedilikle çıkarılmasını talep etmekteyiz.

Gazeteci-Yazar Yener Dönmez Adına Avukatı Kadir Bayraktar”

“TUTUKLU KALMAYI TERCİH EDERİM”

Öte yandan, Yener Dönmez’in ailesine “Adımın bu çevrelerle aynı safta anılması, şahsıma, duruşuma, 22 yıllık gazetecilik hayatıma hakarettir, ihanettir. Bunlardan, bu gibi girişimlerden medet umacağıma, tutuklu kalmayı tercih ederim” dediği öğrenildi.

 

PEN DESTEKLİ KAMPANYANIN İLK İMZACILARI

Uluslararası bir kuruluş olan ve her fırsatta Türkiye’yi karalamaya çalışan PEN’in de desteklediği kampanya, Türkiye ve dünyadan tanınmış çok sayıda “aydın”, “yazar”, “sanatçı” ve “akademisyen”in öncülüğünde başlatıldı. Türkiye’den olan isimlerden bazıları şöyle:

Elif Şafak, Orhan Pamuk, Ahmet Ümit, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, İsmail Beşikçi, Burhan Sönmez, Gökhan Özgün, Ümit Kıvanç, Taner Akçam, Gaye Boralıoğlu, Atilla Birkiye, Pakize Barışta, Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Prof. Dr. Yasemin Karakaşoğlu, Prof. Dr. Gazi Çağlar, Tilbe Saran, Cem Mansur, Lale Mansur, Macit Koper, Adalet Ağaoğlu, Murathan Mungan, Demet Akbağ, Olgun Şimşek, Şebnem Sönmez,  Deniz Türkali, Cem Özdemir, Sibel Oral, Osman Okkan, Zehra İpşiroğlu…

Listede ayrıca Almanya, ABD gibi ülkelerin değişik üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ile gazeteciler ve aktivistin imzası bulunuyor.

vd-088.gif

SERBEST BIRAKILMASI İSTENEN İSİMLER

Kampanya ile serbest bırakılması istenen isim listesi Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ali Bulaç, Nazlı Ilıcak, Aslı Erdoğan, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Alaattin Kaya, Ali Ünal, Asım Yıldırım, Atilla Taş, Bülent Keneş, Bülent Korucu, Erdal Şen, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Kemal Gülen gibi isimlerle, DİHA, JİNHA, Evrensel, ETHA, Özgür Gündem, Azadiya Welat gibi yayın organları yönetici ve çalışanlarından oluşuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.