İstihbarat Eski Başkanı: Darbe tehlikesi devam ediyor

İstihbarat Eski Başkanı: Darbe tehlikesi devam ediyor
Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, "2. darbe tehlikesinin Türkiye'de devam ettiğini" ileri sürdü.

 

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, 15 Temmuz gecei yaşanan FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sonrasında 2. darbe girişimi teklikesinin halen devam ettiğini belirtti.

New York'taki Türk Miras Vakfı (Turkish Heritage Foundation) paneline katılan Pekin, Türkiye'deki bütün darbeleri gördüğünü ama FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir darbeye ilk kez tanıklık ettiğini söyledi. Darbe girişimi öncesinde devleti ele geçirmek için kurumlara sızdıklarını ve  Dışişleri, Silahlı Kuvvetler, Emniyet, Adliye Polis Teşkilatı gibi kurumlardakilerin Gülen'in talimatı ile hareket edildiğini belirten Pekin, darbe teklikesinin halen geçmediğini vurguladı.

DARBE TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Pekin konuşmasında yeni bir darbe tehlikesinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi: 'Bu kadar tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız ve bu tehlike hala Türkiye'de mevcut, geçmiş değil. Bu örgüt çok sayıda kuruma sızdığı için her an bu ve buna benzer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip. Bu örgütün temizlenmesi için mutlaka Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi gerekiyor, bu örgüt ancak böyle çöker... Ne ben ne de arkadaşlarım Ak Parti'li ama bu davada Sayın Cumhurbaşkanı'nın Fetullah Gülen ile mücadelesinde kendimizi onun arkasında olma mecburiyetinde hissediyoruz'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum