Gülen’in sağ kolu ABD'de görüntülendi

Gülen’in sağ kolu ABD'de görüntülendi
17-25 Aralık darbesi girişiminin talimatını veren, FETÖ Lideri Gülen’in sağ kolu Sinan Dursun halen Washington’da yaşıyor. ABD’li eşi ise CIA'nın FETÖ ile irtibatını sağlıyor. Dursun'u Sabah görüntüledi.

Sabah Gazetesi'nin Amerika'da görüntülediği Sinan Dursun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın hazırladığı 25 Aralık iddianamesinde, yargı darbesi operasyonunun talimatını, FETÖ'cü İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'a veren kişi olarak geçiyor. Dursun, Hamza Tosun ile 17-23 Aralık 2013'te 2 kez, 4 Ocak 2014'te de 4 kez görüştü. Dursun, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine başbakanlığı döneminde casusluk maksadıyla böcek yerleştirme ihanetinde de adı geçen bir isim...


Eşi Graham Fuller'le irtibatlı

Sinan Dursun, Fetullah Gülen'in ABD'deki önemli yardımcılarından biri. Dursun, 19 Ocak 2001'de ABD vatandaşı Jena Louise Luedtke ile Minnesota eyaletinde evlendi. Luedtke, FETÖ'nün CIA ile bağlantısını sağlayan isimlerden Graham Fuller'le irtibatlı...

Dursun, 25 Aralık iddianamesinde Fetullah Gülen'den sonraki ikinci şüpheli. İddinamade Dursun için şöyle deniliyor: "Sinan Dursun Amerika'da yaşar. Örgüt liderinin yardımcısıdır. Örgüt adına Amerika'da dinler arası diyalog çalışmaları yapan Rumi Forum'un üyesidir. Polislikten ayrılma olduğu için emniyet teşkilatı içinde bulunan örgüt üyeleriyle irtibatı sağlar. Kamuoyunda böcek davası olarak bilinen davanın sanıklarıyla irtibatlıdır. Ayrıca 17 Aralık 2013'te İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'u arayarak 25 Aralık soruşturması olarak bilinen 2012/656 sayılı soruşturma dosyasının operasyonunun yapılması talimatını vermiştir.",

'Böcekçi'lerle de bağlantılı

'Böcek iddianamesi'nde Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut'la bağlantılı olduğu belirtilen Sinan Dursun, HTS kayıtlarına göre emniyetin üst düzey makamlarında görev yapan FETÖ'cü polis şefleriyle de irtibatlı.

Bu isimlerden biri eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek. Dursun'un ayrıca Zeki Bulut, Osman Kaplan, eski Personel Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Cevat Bayri gibi kritik isimlerle Gülen'in talimatıyla görüştüğü belirlendi. 'Böcek iddianamesi'nde, Sinan Dursun'un, şüpheli Serhat Demir'in bacanağı Ahmet Türer'le irtibat kurduğu telefonun sahibi olduğu da belirtiliyor.

Kongre konuşmacısı görüntülendi

Özel İstihbarat, ABD'nin geçtiğimiz günlerde Kongre'de Temsilciler Meclisi'nde konuşma yaptırdığı FETÖ'cü eski Emniyet Amiri Ahmet Sait Yayla'yı da yine Virginia Fairfax'te görüntülendi. Yayla, 15 Temmuz'dan sonra ABD'nin FETÖ'cüleri koruyup kolladığı gösterilmek istenircesine Temsilciler Meclisi'ne çağrılmış ve 15 Temmuz konulu bir oturumda konuşma yapmıştı. Yayla, darbenin arkasında teröristbaşı Gülen'in olmadığını iddia etmiş, hatta Türk hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin arkasında olduğu dezenformasyonunu ortaya atmıştı.

Ahmet Sait Yayla, uzun yıllar emniyet amirliği yaptıktan sonra 2014'te Harran Üniversitesi'ne atandı. 2015'in kasım ayında ABD'ye gitti ve bir daha da geri dönmedi. Halen George Mason Üniversitesi'nde profesör olarak ders veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.