Gaziantep Üniversitesi'nde 'CIA köşesi' açıldı!

Gaziantep Üniversitesi'nde 'CIA köşesi' açıldı!
Gaziantep Üniversitesi'nde neler oluyor?Adana Amerika Konsolosu Linda Stuart Specht'in da katıldığı "Liberty Corner" köşesi ABD istihbarat teşkilatı CIA'ye bağlı olarak çalıştığı gerekçesiyle çok sayıda öğrenci tarafından protesto edildi.
Gaziantep Üniversitesi önünde toplanan öğrenciler, taşıdıkları "15 Temmuz katilleri", "Üniversitemizi Amerikan İstihbaratı işgal ediyor", "FETÖ destekçileri" ve "Firavunlar için yaşasın cehennem" yazılı dövizlerle ABD aleyhine slogan attı.
 
Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Şube Başkanı Yunus Keklikçi, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 100 yıldır Anadolu'nun değerlerine kasteden sistemin, her 10 yılda bir milletin değerlerine, onuruna, ahlakına ve faziletine karşı ordularla işgal hareketine kalkıştığını belirtti.
 
 
AÇILIŞINA AMERİKA KONSOLOSU KATILDI

Bunun en somut olaylarından birinin 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu ifade eden Keklikçi, şöyle dedi: 
 
"FETÖ yaptığı bu işgal girişimi aziz milletimizin engin ferasetiyle, cesaretiyle, iman dolu yürekleriyle kısa sürede bertaraf edilmiştir. Fakat biliyoruz ki FETÖ, PKK, YPG, PYD, DAEŞ ile bütün terör örgütleri emperyalist güçlerin taşeron birlikleri ve kuklalarıdır. Milletimizin maddi ve manevi değerlerine kasteden asıl failleri ve katilleri, ABD ve emperyalist batılı güçlerdir. Çöküş ve hastalıklı dönemde çıkmaza giren ABD, çözümü yeniden klonlanmış bir nesil üretmekte bulmuştur. Bunun için üniversitemizde, ofisler ve birimler açmaya başlamıştır. Bunun canlı örneklerinden birisi Gaziantep Üniversitesinde açılan ve açılışına bizzat Amerika Konsolosunun geldiği Liberty Corner adındaki ofistir. Bu ofis CIA'ye bağlı olarak çalışmaktadır. Uluslararası bilgi danışmanlığı adı altında açılan bilgi köşesi, üniversitemizde eğitim gören öğrencileri fişleyerek çalışmalarını yürütürken aynı zamanda terör örgütlerinin gençlik ayağına lojistik destek verilmektedir. Bu meydanlar, eğitim ocakları, bu üniversiteler bizimdir. Bize ait olan üniversitelerimizde, Amerikan istihbaratına bağlı çalışan bu gibi kurum ve kuruluşları ülkemizde barındırmak istemediğimizi yetkililere bildiriyoruz."
 
Öğrencilerden Kuzey Fakıaslan da üniversitede çeşitli faaliyetlerde bulunmak için birim açan Amerikan emperyalizmine karşı olduklarını belirterek, bu tür ofisleri kesinlikle üniversitelerde istemediklerini dile getirdi. Kalabalık, konuşmaların ardından dağıldı. 
2992016328gau.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.