Hainlerin mühimmat planı deşifre oldu

Hainlerin mühimmat planı deşifre oldu
15 Temmuz sonrası patlayıcı madde üreten firmaların depolarında özel güvenlikçi bulundurma şartı getirilmişti. FETÖ’nün sızdığı bilgisi gelince, güvenliği polis, asker sağlayacak.

FETÖ/PDY ile mücadelede istihbarat birimleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından  örgütün silahve mühimmat gereksinimini av malzemesi, patlayıcı maddeler gibi özel amaçlı kullanılan üretim depolarından karşılayacakları bilgilerini verdi.

Akşam gazetesinin haberine göre, bunun için yayımlanan genelge kapsamında özel amaçlı kullanılan av malzemesi, patlayıcı ve yanıcı maddelerin terör olaylarında kullanımının arttığından bahsedilerek bunların önüne geçmek için firmalara silahlı özel güvenlik görevlisi bulundurma şartı getirildi.

Yapılan istihbari çalışmalarda FETÖ mensuplarının özel güvenlik firmalarına da sızma girişimlerinin olduğu bilgisine ulaşıldı. Örgütün planının ortaya çıkması üzerine ikinci bir genelge yayımlandı. 

Yeni genelge yayımlandı

Yeni genelgede mühimmat ve silah üretimi yapan firmalar ve valilikler yeni genelge konusunda bilgilendirildi. Genelgeyle silah, patlayıcı maddelerin güvenliğin bölgedeki kolluk kuvvetlerince sağlanacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.